Política

municipal

reprovació

CiU i PSC de Salt volen una reprovació al regidor d'IpS-CUP, Ferran Burch

Acusen el tinent d'alcalde d'haver fet greus acusacions sobre la honestedat democràtica dels seus grups en referència a la consulta popular sobre Ikea

Els grups municipals de CiU i PSC de Salt han presentat una moció per al proper ple, dilluns vinent, en què demanen una reprovació del plenari al regidor i tinent d'alcalde Ferran Burch (Independents per Salt, IpS-CUP) per les acusacions que va fer als grups partidaris del sí a la consulta popular de Salt celebrada el 24 de setembre. Es tracta de la consulta sobre el desenvolupament del sector sud i la instal·lació de grans superfícies comercials a Salt (en concret, un Ikea). Els dos grups municipals qualifiquen de “greus acusacions” les paraules del portaveu de la formació en què els acusava de posar en dubte el resultat de la consulta abans i tot de començar la campanya, i de manca de valors democràtics, a més d'haver fet maniobres des del seu punt de vista poc honestes per guanyar la contesa. En concret, des d'IpS-CUP lamentava maniobres “com el repartiment de sobres i paperetes marcades amb el sí uns dies abans, quan se suposava que ningú tenia accés a la papereta fins al mateix dia del vot.”

També asseguraven que en un dels instituts de Salt es va fer un debat convidant a partidaris d'una i altra opció, mentre que en un altre institut (el Salvador Espriu) un professor del PSC (en referència al regidor socialista Joan Martín) convocava als estudiants en un acte del sí dins del centre educatiu.

Aquestes dues acusacions van ser rebatudes al cap de poques hores pels portaveus del CiU (Jaume Torramadé) i PSC (Iolanda Pineda), i el propi regidor Martín, assegurant que no sabien res de les butlletes marcades i que en tot cas el responsable de custodiar-les era precisament Burch. Martín va explicar que s'havia organitzat un acte de lliure assistència (amb el permís del claustre) on es va explicar com funcionaria el procés participatiu i que es van exposar els dos punts de vista, del sí i del no.

Els dos grups duen la moció a votació després que les acusacions es publiquessin en aquest diari (vegeu El Punt Avui del 26 de setembre) i se celebrés una junta de portaveus extraordinària en què Burch, asseguren, es va negar “amb rotunditat a disculpar-se públicament” per les seves paraules. La moció té un segon i tercer punt a més de la reprovació. Un és exigir que el regidor es retracti públicament i demani disculpes. L'últim punt és transmetre l'acord a l'assemblea d'IpS i de la CUP.

LA XIFRA

87,6
per cent
dels saltencs que van a anar a votar a la consulta van fer-ho a favor del desenvolupament del sector sud.

LA DATA

24.9.2016
Es va celebrar
la consulta popular que havia de decidir, entre els punts més importants, si Salt vol un Ikea.

Passos per al desenvolupament

La reprovació a Ferran Burch no serà l'única moció referida a la consulta sobre Ikea. Els dos mateixos grups que volen la reprovació presenten una proposta a fi que el ple reconegui el resultat de la consulta popular per al desenvolupament del sector sud i iniciï els passos per dur-lo a terme. En un primer punt d'acord hi ha un reconeixement explícit del plenari al desenvolupament. En un segon punt es proposa la creació d'una comissió de seguiment format per un representant de cada un dels grups municipals que van donar suport al sí (CiU, PSC, ERC, C's i PxC) per al desenvolupament del projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia