Política

municipal

consulta pel port

Picabaralla entre el govern de Tossa i CiU per la consulta

L'Ajuntament va presentar ahir les al·legacions perquè s'aixequi la suspensió del jutjat, que impedeix fer la consulta diumenge

CiU acusa l'alcaldessa de fer-se la víctima i no fer les coses bé

L'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich (TU) i CiU, a l'oposició, s'han encreuat acusacions arran de la suspensió del jutjat de la consulta sobre el port de Tossa prevista pel dia 20. Saladich va acusar CiU d'alinear-se amb l'Estat a l'hora de fer el possible perquè no es dugui a terme la consulta, i CiU va respondre, en un comunicat, que Saladich “es fa la víctima” quan diu que l'Estat no deixa fer la consulta, quan és “responsabilitat de l'alcaldessa i dels serveis jurídics de l'Ajuntament per no haver fet bé les coses”. CiU manté que la consulta no parteix d'una demanda majoritària de la ciutadania, sinó “d'uns especuladors”, i que s'ha disfressat d'interès públic. L'interès, doncs, respon a un “pelotazo urbanístic” que, segons CiU, el govern tossenc intenta “camuflar en el context dels continuats atacs del govern estatal contra el procés sobiranista del nostre país”.

L'equip de govern va presentar ahir el recurs contra la suspensió judicial, i confia que s'aixequi en els dos dies hàbils que queden. Saladich va avançar que no desobeirà el jutjat, però que, si no es pot fer el dia 20, es continuarà treballant per la consulta. L'alcaldessa va explicar que, tot i que la resolució judicial va arribar via fax divendres quan l'Ajuntament pràcticament ja tancava les portes, ella ja havia marxat i no es va assabentar de la suspensió fins dilluns. CiU, en canvi, manté que Saladich “era coneixedora de la resolució de suspensió” dissabte quan es va fer el debat sobre el port de Tossa, i considera que aquesta manera d'actuar “amagant informació” és “un engany i una burla al poble”.

L'equip de govern va agrair ahir el suport que ha rebut la iniciativa municipal de les institucions i els partits polítics; va reiterar que sempre ha defensat “el dret a poder votar i que la població s'expressi lliurament”, i considera que aquesta defensa “contrasta amb l'actitud de l'oposició de CiU de Tossa i dels representants locals dels partits ERC i C's, i, ara, de l'Estat”.

LA FRASE

No és el mateix posar les urnes per una demanda de la ciutadania, que fer-ho per una demanda d'uns especuladors
Comunicat de CiU de Tossa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia