Política

municipal

polèmica per l'hospital

Els alcaldes d'ERC renyen Mataró i defensen la gestió de Comín amb l'hospital

Reproven que el govern de Bote hagi dit que el conseller els “va aixecar la camisa” amb les inversions

Confien en la línia de treball encetada per Salut

Les declaracions en què el regidor de Sanitat de Mataró, Joan Vinzo (PSC), va dir que el conseller Antoni Comín els va aixecar la camisa amb l'anunci de més inversió per a l'hospital, no han agradat als alcaldes d'ERC del Maresme que també s'inscriuen en l'àrea d'influència del centre i que van participar en la reunió amb el titular de Salut. “Entenem que la línia de treball que s'ha encetat amb el departament és bona i que seguim al costat del conseller Comín i el seu equip per solucionar els problemes del consorci”, assenyalen en un comunicat conjunt.

A més de recordar que es van posar al costat de l'alcalde de Mataró, David Bote (PSC), per treballar per les millores necessàries de l'organisme gestor i que els ajuntaments van aprovar mocions de suport a la iniciativa mataronina, deixant de banda posicions partidistes, consideren que les afirmacions de Vinzo van ser del tot “desafortunades”. Per aquest motiu, adverteixen de la necessitat de continuar plegats en aquesta defensa, però defugint de “discursos agressius”. “No podem acceptar que l'alcalde Bote lideri aquest discurs, ja que ho fa en termes negatius i de forma unilateral, fins i tot arribant a titllar el conseller de mentider, ja que les considerem absolutament fora de to”, defensen els batlles.

Recursos realistes

Els republicans remarquen que durant la trobada, que va tenir lloc divendres passat a la conselleria, es van presentar les línies de treball existents, que “si bé no solucionen el problema històric de l'hospital de forma immediata”, sí que “s'ajusten a la realitat financera de la Generalitat”. Unes dificultats econòmiques que els alcaldes assenyalen que es remunten a molts anys enrere i que no s'han solucionat en cap de les legislatures anteriors, governés qui governés. “El conseller Comín ha posat al centre de la taula el problema i vol afrontar-lo de manera proactiva”, assenyalen des d'ERC, i hi afegeixen que és imprescindible mantenir el front comú per aconseguir tan aviat com es pugui una situació òptima per a l'hospital i el Consorci Sanitari del Maresme. “Convidem a tothom a sumar-s'hi, l'alcalde de Mataró inclòs”, diuen.

Les inversions anunciades pel conseller

Durant la reunió, el conseller es va comprometre a invertir 10,7 milions fins al 2019 en el consorci per a la reposició d'equipaments identificats com a prioritaris. A més de continuar aportant diners perquè el 2018 es recuperi el règim d'autonomia, també va anunciar l'execució d'obres d'ampliació de les unitats de cirurgia sense ingrés, del bloc quirúrgic i del nou centre de dia d'oncologia de l'hospital, amb un cost de 4 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA