Política

Carme Forcadell

Presidenta del Parlament

Forcadell: “L'Estat utilitza el poder judicial per coartar el debat i el dret democràtic del Parlament”

La presidenta del Parlament alerta que en cap país democràtic es pot perseguir per via penal el debat de les idees

Reclama que tots els diputats puguin expressar les seves opinions

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha denunciat aquest divendres que l'Estat espanyol “utilitza els tribunals per impedir els debats” democràtics.

En una roda de premsa a la Cambra poc després de declarar com a investigada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per permetre la votació de les conclusions de la Comissió del Procés Constituent, Forcadell ha afirmat que “el que ha passat avui és inconcebible i no hauria d'haver passat mai”. “En cap país democràtic es pot perseguir per la via penal el debat de les idees”, ha lamentat. “Al Parlament s'ha de poder parlar de tot”, ha reblat.

En aquest sentit, ha alertat que amb la judicialització de la seva actuació com a presidenta de la cambra el que “avui està en joc és la democràcia, no el futur polític d'una persona o altra”. Segons ella, “l'Estat utilitza el poder judicial per coartar el debat i el dret democràtic del Parlament”.

Forcadell ha explicat que en la seva declaració a la seu del TSJC ha reivindicat que “cap tribunal pot impedir que el Parlament debati sobre la independència de Catalunya i tot allò que afecta la ciutadania” i tampoc pot “pot demanar a la presidència i la mesa del Parlament que actuï com a òrgan censor”. “El dia que censurem assumptes la democràcia haurà perdut”, ha avisat. “Ens mantindrem ferms en la defensa de la democràcia”, ha promès.

També ha relatat que en la seva compareixença ha defensat que la seva actuació “va ser absolutament legal” i va desenvolupar “correctament” les seves funcions. Forcadell ha apel·lat a la inviolabilitat parlamentària com a garantia de la llibertat d'expressió. “Reclamo que tots els diputats i diputades puguem expressar les nostres opinions”.

Preguntada per la possibilitat que sigui inhabilitada al final d'un eventual judici, Forcadell ha respost que això seria “un atac tan gran a la democràcia que és inconcebible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia