Política

L'alcalde del Vendrell acusa Eva Mata de fer-li xantatge

Martí Carnicer va airejar ahir una carta que va entregar a la regidora d'ERC ara fa un any en què recollia una conversa sobre unes suposades irregularitats en el servei d'Aigües de Tomoví

El conflicte encetat entre el govern del Vendrell i el grup municipal d'ERC després de l'expulsió de la regidora Eva Mata, la setmana passada, està lluny de trobar un gest de pau entre els implicats. Ahir, un dia abans del ple en què Mata passarà a l'oposició, l'alcalde, Martí Carnicer (PSC), va airejar una carta que recull una suposada conversa entre ell i la regidora d'ERC, Eva Mata, el 24 de desembre del 2015. Carnicer acusa Mata de fer-li xantatge arran d'unes presumptes irregularitats a l'empresa d'Aigües Tomoví i una suposada querella que algú estava preparant contra ell.

“Tu m'ajudes, jo t'ajudo”, va dir Mata a l'alcalde, segons es recull en la carta que ell mateix va redactar i que va lliurar a la regidora el 7 de gener del 2016 a les 13.10 h. Carnicer va assegurar ahir que aquest havia estat un dels motius pels quals es va decidir expulsar-la del govern municipal. El document de greuges contra Mata suma també unes suposades pressions per a la contractació del militant d'ERC Antoni Ferran “a dit”, l'incompliment dels terminis acordats per a la recollida selectiva comercial, la decisió de finalització de l'acord de vigilància i manteniment de l'àrea de Tomoví, que suposava el desnonament d'una família, l'execució de treballs en paral·lel contra els acords de la junta de govern quant a la canalització de l'aigua de la riera de la Bisbal, l'ocultació de documentació sobre la proposta de municipalització del servei de neteja i el trencament del consens en el procés de selecció d'un soci privat per a Aigües de Tomoví. En aquest últim cas, Marrasé tenia directrius de l'executiva d'ERC per abstenir-se, però no ho va fer.

Carnicer va reconèixer ahir la posició de debilitat política en què queda el govern, format ara pel PSC, PDeCAT i el regidor trànsfuga Josep Marrasé. Però va assegurar que no s'han plantejat la possibilitat d'ampliar el pacte.

LA FRASE

Rebutgem les pràctiques que Mata propugna darrere el concepte de la nova política
Martí Carnicer
alcalde del vendrell

El govern frena la primera moció d'ERC

Carnicer va fer públic ahir un informe de la secretària municipal, Alba Martí, en el qual la funcionària assegura que la moció presentada per ERC a favor de la gestió directa del servei de neteja viària i platges “contravé la legislació aplicable en la mesura que comporta l'adopció d'uns acords que requereixen la prèvia tramitació d'un procediment en el qual es justifiqui la sostenibilitat i eficiència de la forma de gestió del servei de neteja viària i platges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia