Política

Baltasar Picornell, nou president del Parlament balear

El candidat de Podem ha obtingut 34 dels 59 vots emesos

El diputat de Podem Baltasar Picornell ha estat triat aquest dimarts president del Parlament de les Illes Balears, amb els vots a favor del seu grup, el PSIB, MÉS per Mallorca, MES per Menorca i el la diputada de GxF, Silvia Tur. Baltasar Picornell substitueix en el càrrec Xelo Huertas, després d'haver transcorregut més de 15 dies des que se cessés la diputada com a màxima representant de la Institució balear. D'aquesta manera, el diputat de Podem es converteix en el segon president de la cambra autonòmica de la IX legislatura del Parlament.

El ple d'aquest dimarts incloïa en el primer punt del dia l'elecció del nou president entre les dues úniques candidatures presentades, la del membre de Podem i la de la diputada del PP Núria Riera, que n'ha obtingut 20 vots a favor.

Votacions

En l'elecció del president, cadascun dels 59 parlamentaris ha escrit un nom en la papereta i ha sortit triada la persona que ha obtingut la majoria absoluta (30 vots) dels membres de la cambra, que en aquest cas ha estat el diputat de Podem.

Lloguer turístic

En la ronda de preguntes, la presidenta del Govern, Francina Armengol, serà qüestionada per la portaveu del PP, Margalida Prohens, en relació al rebuig social i polític a l'avantprojecte de llei que regula el lloguer turístic.

Així mateix, el portaveu del PI, Jaume Font s'interessarà per conèixer si el Govern pensa obrir converses “reals” amb el col·lectiu del taxi davant el seu projecte de creació de línies regulars d'autobusos des de l'aeroport a les principals zones turístiques de Mallorca.

Armengol també haurà de respondre a una pregunta, formulada per la portaveu de Podem en el Parlament, Laura Camargo, relacionada amb les iniciatives engegades per l'executiu per promoure el canvi de model productiu.

Els criteris d'adjudicació dels caps de secció de l'Ib-Salut, les retallades en les ajudes a escoletes o el problema de l'aparcament en l'Hospital Són Espases són unes altres de les qüestions que els diputats plantejaran als consellers.

Igualment, en l'ordre del dia s'inclouen les cinc preguntes, quatre d'elles dirigides al conseller d'Educació i Universitat, Martí March, que no es van poder realitzar durant el passat ple a causa de la seua absència.

Policies locals

El tercer i quart punt del dia arrepleguen la interpel·lació presentada pel Grup Mixt relativa a la normativa dels policies locals i la moció del PP en relació a l'aplicació transversal de la Llei d'Igualtat, respectivament.

Finalment es debatrà amb caràcter d'urgència la presa en consideració de la Proposició de llei presentada per MÉS per Menorca que regula la iniciativa legislativa popular a Balears.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia