Política

Cas Nóos

Absolts els cinc acusats valencians de Nóos

L'ex-vicealcalde Alfonso Grau s'enfrontava a una possible condemna d'onze anys de presó pels contractes de la Fundació Turisme València amb l'Institut presidit per Urdangarín

L'Audiència de Palma ha absolt l'ex-vicealcalde de València Alfonso Grau Grau dels delictes de prevaricació administrativa, frau a l'Administració i tràfic d'influències en relació amb la contractació de l'Institut Nóos a través de la Fundació Turisme València que ell presidia, i que s'enfrontava a una petició de condemna d'11 anys de presó.

També han sigut absolts els altres quatre valencians acusats: l'ex-secretari de Turisme de la Generalitat Luis Lobón; els ex-directors de gerents de la Ciutat de les Arts i les Ciències José Manuel Aguilar i Jorge Vela i l'ex-responsable jurídica de Cacsa, Elisa Maldonado. Per a cadascú d'ells el fiscal reclamava huit anys de presó pels delictes de prevaricació, frau i tràfic d'influències.

Les administracions valencianes van adjudicar a l'Institut Nóos 3,6 milions en contractes sense concurs públic per a organitzar tres edicions dels València Summit, entre 2004 i 2006.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia