Política

El diputat escocès George Kerevan lamenta que el procés català no hagi arribat “ni a la taula de negociació”

L'impulsor del grup de discussió sobre Catalunya al Parlament britànic posa el Regne Unit com a “exemple de diàleg”

El parlamentari alerta de la judicialització del conflicte territorial

El diputat del partit independentista escocès (SNP), George Kerevan, demana a l'Estat espanyol “que dialogui” per trobar una solució política a les aspiracions democràtiques dels catalans. “Si no hi ha diàleg, no hi haurà bon resultat per a ningú”, ha assegurat, en declaracions a l'ACN, l'impulsor i president del grup de discussió sobre Catalunya al Parlament del Regne Unit, que s'ha presentat aquest dimarts a Londres.

El parlamentari ha recordat que “el diàleg és l'essència de la democràcia” i n'ha posat “el Regne Unit com a bon exemple”. Ha lamentat que, en canvi, el procés entre Catalunya i Espanya “no hagi arribat ni tan sols a la taula de negociació”. A més, ha alertat de “la gran quantitat de tribunals” que han entrat en joc en aquest debat polític. “Tenim molt d'interès en els processos democràtics i el que demanem és que entre Espanya i Catalunya hi hagi diàleg”, ha assegurat.

Kerevan, que ha celebrat la creació del grup de discussió sobre Catalunya al Parlament britànic, ha precisat que “no volem dir als altres països el que han de fer”. Ara bé, creu que l'experiència dels escocesos els ensenya que “és millor parlar que resoldre els problemes a través dels tribunals”.

El diputat escocès s'ha mostrat “sorprès” per “la gran quantitat de gent” que ha assistit a la presentació del grup de discussió aquest dimarts al vespre al Parlament britànic. “Hi havia membres de la Cambra dels Comuns i la Cambra dels Lords, però també acadèmics i representants de la vida social i cultural del Regne Unit”. Aquest fet, al seu parer, “envia un missatge molt clar a l'Estat espanyol”: “Com a europeus, el que fem al nostre pati és vist per la resta de veïns”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia