Política

Puigdemont: “Fa 125 anys no vam deixar de persistir davant les amenaces i ara tampoc ho farem”

El president de la Generalitat es declara hereu del catalanisme de les Bases de Manresa

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha declarat aquest divendres hereu del catalanisme polític que es va expressar fa 125 anys a les Bases de Manresa, i que ha persistit durant més d'un segle en la seva voluntat d'assolir la “plena sobirania” malgrat els “advertiments i amenaces” de l'Estat.

En el seu discurs de cloenda de l'acte inaugural de la commemoració del 125è aniversari de la redacció de l'històric document per part de la Unió Catalanista, Puigdemont ha subratllat que aquest text demostra que des de fa almenys un segle i quart que els catalans “acreditem de manera decidida la voluntat de governar-nos”.

“Avui ens sentim hereus de l'assemblea on tot va començar i tenim el deure de continuar aquell fil que es va començar a trenar a Manresa”, ha assegurat.

El president ha lamentat que durant tot aquest temps el catalanisme ha anat fent diferents propostes però ha rebut “respostes similars” per part de l'Estat espanyol.

En aquest sentit, ha explicat que el 1895, dos anys després de les Bases de Manresa, ja es va crear una comissió al Congrés dels Diputats que va estudiar com “introduir penes per castigar els delictes de separatisme”.

Això no obstant, ha volgut deixar clar que “si fa 125 anys no van deixar de persistir ni amb l'eco de les amenaces que van arribar des del Congrés de Diputats ni tampoc amb les incerteses que tenien, avui tampoc ho farem”.

“D'aquí 25 anys ens mirarem aquí i ens reconeixerem en tots els que ens hauran permès l'única catalunya possible i viable: aquella que els catalans vulguin que sigui”, ha conclòs.

L'acte de commemoració de les Bases de Manresa ha tingut també com a convidada la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i s'ha celebrat al Saló de Sessions del consistori, el mateix lloc on fa 125 anys les elits intel·lectuals i econòmiques de Catalunya es van reunir per estructurar com havia de ser la futura constitució catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia