L'alcalde de Canovelles assumeix la presidència del Consorci per a la Defensa de la Conca del Riu Besòs

La Junta General del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, escollirà demà l'alcalde de Canovelles, Josep Orive, com a nou president de l'entitat. Josep Orive destaca com a objectius de la seva presidència: contribuir a la reducció de les emissions de CO2 i rebaixar la despesa energètica, aprofitant el biogàs generat en la digestió de fangs a les EDAR's per a la producció d'energia elèctrica i calorífica ; Incrementar les actuacions de restauració de l'espai fluvial, per millorar-ne les condicions ambientals i possibilitar el gaudi dels ciutadans i Implantar els tractaments terciaris i les xarxes de distribució que permetin la reutilització de les aigües residuals regenerades.

El Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs es va constituir al febrer de 1988 amb l'aprovació, per part de vint-i-cinc Ajuntaments de la conca i de l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus, dels seus Estatuts i posterior publicació dels mateixos Entre d'altres, els seus Estatuts li assenyalen les següents finalitats i funcions:

Possibilitar la coordinació dels Ajuntaments i altres Organismes del Consorci. Aconseguir una economia creixent de recursos i una millor assignació d'aquests a través d'accions comunes. Col·laborar amb les autoritats competents en l'àmbit del sanejament, tant del Govern Central com de la Generalitat de Catalunya. Realitzar totes aquelles gestions, iniciatives i projectes que puguin ésser solucions als problemes de contaminació de la Conca i de l'aprofitament de les seves aigües. Conèixer l'estat actual dels abocaments i xarxes de sanejament de la Conca. Actuar com a òrgan d'execució de projectes i instal·lacions i realitzar les obres i accions corresponents, àdhuc els serveis de manteniment i gestió. Actuar, amb caràcter general, com a òrgan de representació dels ens del Consorci Torrent Sots del Bac (Figaró-Montmany).

És vocació del Consorci estendre el seu àmbit d'actuació a tot el territori de la Conca que, amb una superfície de 1038 km2 i una longitud total de lleres principals de 530 km, abasta part de les comarques d'Osona, Vallès Oriental, Vallès Occidental i Barcelonès.

En l'actualitat integren el Consorci 53 ens, dels quals 50 són municipis, amb una població de l'ordre de 2.400.000 habitants, i els 3 restants són la Diputació de Barcelona, l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus i el Consell Comarcal del Vallès Oriental.

D'aqueixos 50 municipis, 39 han delegat al Consorci les seves funcions com a Administració actuant en matèria de sanejament, amb una població de l'ordre de 360.000 habitants i prop de 5.000 establiments industrials contaminadors-potencials implantats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.