Política

procés sobiranista

El PP inicia una campanya pel no a la independència

Albiol anuncia un desplegament del partit contra el sobiranisme coincidint amb la precampanya de l'ANC de cara al referèndum

Intentaran tocar la fibra per combatre “la coacció i les amenaces”

L'endemà que l'Assemblea Nacional Catalana presentés la seva precampanya pel sí a la independència en el referèndum, el president del PP català, Xavier García Albiol, va donar a conèixer la campanya dels populars catalans contra la independència, un moviment divulgatiu que, amb el pretext de voler lluitar contra “la coacció i les amenaces” del procés, s'ha interpretat com la campanya pel no de cara a la consulta que el govern preveu celebrar enguany.

García Albiol va esgrimir de nou l'argument que, segons el PP, als no independentistes se'ls fa la vida impossible, “sobretot a l'interior” de Catalunya, on va dir que els unionistes temen expressar-se públicament per por de represàlies socials, una situació que volen combatre a partir d'aquest mes de maig repartint 600.000 fullets en 96 carpes escampades per diversos municipis del territori, tot i que ja se'n podrà veure un tast aquesta diada de Sant Jordi a Barcelona, on lluirà l'eslògan que han triat per a l'ocasió: La Catalunya valenta. A partir del dia 6 de maig, però, García Albiol serà a Mataró fent campanya, mentre que diversos dirigents del partit i diputats es focalitzaran en localitats de l'àrea metropolitana i de Lleida, Tarragona i Girona. Tot i que no s'ha descartat que algun ministre o membre de la cúpula espanyola del PP acabi passant algun cap de setmana per alguna de les carpes, de moment no està previst.

Pels populars, el moment polític que viu catalunya els exigeix “donar la cara” i defensar els que no són sobiranistes amb aquesta campanya, que pretén donar veu als que són víctimes de “l'asfíxia” del govern independentista, i “tocar la fibra” als que s'hi oposen, va explicar Albiol ahir, especialment després que el govern hagi flirtejat amb l'opció d'una declaració unilateral d'independència si l'Estat espanyol impedeix la celebració del referèndum, una opció que preveu el programa electoral de Junts pel Sí, com va recordar el vicepresident Oriol Junqueras en un dinar organitzat pel Moment Zero i El Punt Avui dimarts a Barcelona. “Amb amenaces, no ens espantaran”, va assegurar el també líder del PP al Parlament.

Aquesta vegada, però, el PP no es vol mantenir a la defensiva, sinó que pretén “sortir a guanyar la partida” a l'independentisme, ja que defensa que els unionistes a Catalunya són “més i millors” que els independentistes. “Respectem la llibertat de qui no pensa com nosaltres i la democràcia. Per això som diferents i millors. I som cada cop més”, va sentenciar. I és que García Albiol afirma que la majoria dels catalans estan “farts del procés”. La campanya se centrarà en arguments jurídics, però també en les emocions i en els elements sentimentals que uneixen els catalans amb els ciutadans de tot l'Estat espanyol, emulant l'apel·lació sentimental que fan servir els independentistes. “Als independentistes se'ls ha de reconèixer que han aconseguit tocar la fibra, jugant amb els sentiments de les persones. Els ha sortit bé. Però això s'ha acabat”, va etzibar.

LES FRASES

Una declaració unilateral no ens espantarà. Davant del seu xantatge, la resposta del PP és sortir al carrer
Aquesta campanya representa tots aquells que són víctimes de l'asfíxia del govern
Xavier García Albiol
PRESIDENT DEL PP CATALÀ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA rebutgen l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona