Política

frança

atemptat a parís

“Res no ha de pertorbar la democràcia” afirma el govern francès

Aquest matí ha tingut lloc la reunió del Consell de Defensa de França convocat pel president François Hollande

Le Pen ho aprofita i afirma que cal “tancar les fronteres” i “expulsar” tots els estrangers o francesos amb doble nacionalitat fitxats per radicalització.

Tot i que els candidats a l'elecció presidencial francesa han anul·lat els seus actes del darrer dia de campanya per la (demà és dia de reflexió i no es poden fer actes electorals) el primer ministre Bernard Cazeneuve ha declarat que “res no ha d'alterar l'acte democràtic de l'elecció presidencial“ i ha fet una crida a la “unitat nacional”, sense anunciar cap nova mesura de seguretat.

Cazeneuve ha fet aquestes declaracions després de la reunió del Consell de Defensa de França convocat aquest matí pel president François Hollande.

Pel que fa a la investigació de l'atemptat, tres persones properes a l'autor dels trets als Camps Elisis han estat detinguts per a ser interrogats.

Le Pen ho aprofita

La candidata del Front Nacional, Marine Le Pen, ha advertit, però, que cal “tancar les fronteres” i “expulsar” tots els estrangers o francesos amb doble nacionalitat fitxats per radicalització.

Pel que fa als ciutadans francesos, Le Pen ha defensat que també cal impulsar la “detenció i tractament administratiu o penal de tots els fitxats per haver-se radicalitzat amb la ideologia de l'enemic”. A més, ha reclamat “contractar 15.000 policies i gendarmes”. La candidata de l'extrema dreta ha dit que França és atacada “sense pietat i sense aturador” en una “guerra” que “de nou” ha tingut com a “objectiu” els agents de policia. “Els nostres policies són atacats perquè són el símbol de l'Estat”, ha defensat Le Pen.

El candidat d'En Marche, Emmanuel Macron, ha afirmat que els francesos no han de “cedir al pànic i a la temptació d'instrumentalitzar l'atemptat”. Segons ha dit, això és precisament “el que volen els terroristes”. “Volen fer-nos por, fracturar el país, dividir-lo, perquè no ens poden vèncer”, ha remarcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia