Política

frança

atemptat a parís

Un fusell, armes blanques i un Alcorà, al cotxe de l'autor de l'atemptat

Els investigadors han trobat un fusell de calibre 12 mil·límetres, dos grans ganivets i un exemplar de l'Alcorà al cotxe de l'autor de l'atemptat d'aquest dijous als Camps Elisis, segons fonts judicials citades per la cadena France Info.

El sospitós, al qual s'ha identificat com a ciutadà francès, de nom Karim, de 39 anys i responsable d'altres atacs contra policies, va arribar poc abans de les 21.00 hores als Camps Elisis a bord d'un vehicle. Va baixar i va obrir foc contra un cotxe patrulla. La seva identificació va ser possible gràcies al carnet que portava com a propietari del vehicle. A casa seva els investigadors van trobar “elements de radicalització”, entre ells material salafista. Segons explica Le Figaro, el sospitós, temps abans, havia disparat contra dos germans, un d'ells un cadet de Policia, després d'un accident de trànsit el 2001. Després de l'arrest per aquests fets, va aconseguir arrabassar l'arma a un altre agent mentre estava sota custòdia, ferint-lo de gravetat. Va ser condemnat a 20 anys de presó, per tres temptatives d'homicidi voluntari, pena que va quedar reduïda el 2005 a 15 anys. De moment es desconeix en quin moment va sortir en llibertat.

D'acord amb el diari Le Parisien, el sospitós havia estat detingut el passat 23 de febrer per haver expressat la seva intenció de matar policies, però, mancant proves suficients, va ser posat en llibertat amb prou feines 24 hores després. A més, el diari ha desvetllat que era objecte de seguiment per un jutge d'aplicació de penes però no complia amb les seves obligacions i havia deixat de comparèixer davant el magistrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia