Política

La Moncloa veu l'acte de la Generalitat pel referèndum com una “exteriorització més” que “no aporta res”

El govern espanyol rebutja el referèndum perquè el considera il·legal i inconstitucional

Méndez de Vigo assegura que l'executiu “ni pot, ni vol, ni canviar la seva posició

El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha considerat que l'acte que el govern i els alts càrrecs de la Generalitat han celebrat aquest divendres per refermar el seu compromís pel referèndum és “una exteriorització més” que “no aporta res al que hem estat escoltant els últims dies”.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Méndez de Vigo ha insistit que el referèndum és “il·legal” i “inconstitucional”. A més, ha avisat que una possible declaració d'independència no tindria cap efecte polític ni jurídic.

El portaveu ha volgut deixar clar que el seu govern “ni pot, ni vol, ni va canviar la seva posició” perquè un referèndum que afecta la “sobirania nacional” de tots els espanyols i en el qual participa només una part de la ciutadania “és il·legal i inconstitucional”. “La posició d'aquest i de qualsevol altre govern és clara perquè està obligat a salvaguardar la Constitució”, ha dit.

En aquest sentit, ha apuntat que “es pot modificar” la Constitució però per a això cal que algú en tingui la iniciativa. “Només la Bíblia va ser escrita per durar milions d'anys. Faci's una proposta de canvi de la Constitució si es vol”, ha dit.

El també ministre d'Educació ha assegurat que l'executiu espanyol manté la “mà estesa” al diàleg amb la Generalitat. De fet, ha anunciat que el president, Mariano Rajoy, té previst visitar Catalunya, però no ha concretat la data.

En aquesta línia, ha subratllat que la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, és aquest divendres a Barcelona per defensar que la Diada de Sant Jordi sigui declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat i anirà dimarts a Tarragona per signar el conveni de col·laboració amb els Jocs del Mediterrani 2018. Méndez de Vigo ha contraposat les activitats de la vicepresidenta per abordar “els problemes que interessen” els catalans amb l'actitud, que segons ell, té la Generalitat: “Ens agradaria que la Generalitat fes el mateix”, ha etzibat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia