Política

Setge al procés sobiranista

“No a Cibeles. No a casa nostra”

El PP celebra un acte a l'Ajuntament de Madrid per rebutjar la conferència de la delegació catalana

Els conservadors carreguen contra Carmena acusant-la de ser còmplice de l'independentisme

L'alcaldessa de Madridinsisteix que l'acte de dilluns és un exercici de llibertat d'expressió

Escalfant l'ambient, a la contra. El PP madrileny va convocar ahir un acte per explicitar el seu rebuig a la conferència dels tres membres del govern català. I ho va fer en el mateix indret que dilluns vinent reunirà Puigdemont, Junqueras i Romeva, a la seu de l'Ajuntament de Madrid, situat just davant de la popular font de la Cibeles, i d'aquí que al palau municipal se'l conegui pel mateix nom. A tres dies de la cita del govern català amb el món polític, econòmic i diplomàtic de la capital de l'Estat per exposar-los l'oferta d'acord amb l'Estat, els conservadors van voler proclamar la seva aversió a la trobada i van aprofitar per carregar contra l'alcaldessa, Manuela Carmena, per haver-ho fet possible. Sota el lema #NoaCibeles i acompanyats d'una gran bandera espanyola, representants del PP i de C's van voler fer pressió perquè el govern municipal es faci enrere. “Carmena ha volgut posar la catifa vermella als que ens volen dividir”, exclamava la diputada del Parlament i vicesecretària de la direcció del PP, Andrea Levy.

La dirigent de l'equip de Rajoy es va mostrar especialment dura amb l'alcaldessa per haver llogat una sala al govern català dins el palau concloent que ha donat “cobertura institucional” a un discurs de “l'odi i la confrontació” que li atribueix a Puigdemont. Levy va estar acompanyada per membres de la mesa del Congrés, Alicia Sánchez-Camacho, així com per l'actor i director Albert Boadella, que tampoc va estalviar desqualificacions a l'Ajuntament mentre proclamava la deslleialtat de l'esquerra, especialment del PSOE, per no haver estat presents en l'acte. Boadella, si més no, va alertar que no es vulgui admetre que la qüestió catalana és el problema més greu que té ara l'Estat. Segons ell, els representants de l'independentisme són un “impostors”, “uns lladres de sentiments” i uns “deslleials amb Espanya que estan disposats a tot”. Tots i cadascun dels presents van ser força contundents a l'hora de deixar anar desqualificacions a la cita de dilluns i atacar Camena per la seva “complicitat”. Si bé va destacar la intervenció del portaveu municipal del PP José Luis Martínez-Almeida –substitut d'Esperanza Aguirre en el càrrec–, el qual encabia la reunió d'ahir en un acte de resistència davant la connivència de l'Ajuntament de Carmena amb l'independentisme. “No a Cibeles. No a casa nostra. No a la casa de tots els madrilenys. Aquí no!”, bramava el dirigent local, tot recordant l'alcaldessa que la seva condició de jutge li hauria de portar a “no ignorar” les sentències del Tribunal Constitucional.

L'alcaldessa, si més no, seguia ferma en la seva decisió d'acceptar la presència del govern a l'Ajuntament mentre insistia que el PP s'equivoca invocant la Constitució perquè entén que és, precisament, el text que empara la llibertat d'expressió en el qual encabeix l'acte. “Em sembla malament que es pensi que s'ha de callar, que s'ha d'impedir que la gent parli”, incidia. Això sí, dilluns vinent se li gira feina, perquè la Falange i altres grups d'extrema dreta ja fa dies que escalfen les xarxes socials instant a manifestar-se. I per acabar-ho d'adobar, si el Reial Madrid guanya la lliga, la Cibeles serà seva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona