Política

Impuls a la piscina, que es municipalitza, i fre als habitatges d'ús turístic

Mentre encara es treballa per un nou calendari del pla operatiu de Turisme i en l'etern pla d'usos, s'avança en la gestió més eficaç dels equipaments

Deia l'alcalde de Lloret, el setembre de l'any passat, que una de les prioritats més immediates havia de ser posar ordre a la proliferació d'habitatges d'ús turístic (HUT). Se n'havien comptabilitzat fins a 2.832 a finals de l'any passat, una xifra que es considerava al llindar del que valoren com a assumible. A banda d'això, tothom sap que n'hi ha més però que no estan registrats, i per aquest motiu es va aprovar una moratòria d'un any a l'hora de concedir llicències.

El govern municipal, a més, continua treballant per un pla de densitats per zones i està ultimant una ordenança per regular i fiscalitzar els HUT amb la intenció de portar-la al ple del juny, i que estigui operativa a l'estiu. Paral·lelament, també crearà un cos d'inspectors que doni sentit no només a aquesta ordenança sinó a altres com les de civisme i de platges, atès que, com va exposar el síndic, hi ha hagut queixes tant per les molèsties causades pel soroll dels clients de bars i discoteques, com pels habitatges d'ús turístic i els empresaris que tenen concessions a les platges.

A l'equador del mandat, a banda de la regulació dels HUT, el govern també ha posat fi al llarg conflicte de gestió de la piscina, que no tenia prou socis per mantenir l'equipament i el concessionari va al·legar pèrdues i va deixar la gestió de comú acord amb l'Ajuntament. Amb la municipalització, canvi de direcció i noves ofertes i accions per atreure socis, s'ha aconseguit revifar l'equipament, que a més disposarà d'unes pistes de tennis i pàdel complementàries.

Amb la mobilització de tots els grups i la gestió del govern s'ha aconseguit que les urgències a l'ambulatori estiguin obertes tot l'any, una demanda de la població des que es va tancar el servei arran de les retallades.

Un altre dels grans projectes del consistori és el pla operatiu de turisme, que es tornarà a signar aviat amb la Generalitat. Des d'aquesta institució s'havia demanat més concreció en alguns projectes inclosos en la llista de propostes, i es marcarà un nou calendari. En altres àmbits, l'Ajuntament també ha engegat el seu primer projecte de pressupostos participats, que repeteix per segon any, i ha potenciat la festa d'hivern, que gairebé no tenia contingut. A més, s'ha potenciat el Teatre amb més oferta, s'ha obert la primera casa d'indians municipal (Can Font) com a equipament museístic i turístic, i aviat s'inaugurarà el jaciment del Turó Rodó.

Can Juncadella, pendent

D'altra banda, els camins de ronda continuen sent una assignatura pendent (tot i que en el pla operatiu s'hi preveurà una inversió) i malgrat el pas que va fer el consistori de trencar el conveni amb els amos de Can Juncadella, de moment només s'ha aconseguit que s'obri la tanca que donava accés al GR-92. El pas, però, continua vigilat per guàrdies contractats pels propietaris de Can Juncadella, que dissuadeixen tothom que hi vulgui entrar.

També queden pendents els projectes de buscar una sortida al mercat municipal, que cada cop està més buit, i el pla d'usos comercial. En l'àmbit dels concursos, l'Ajuntament ha tingut un revés amb el de transport (de moment paralitzat).

El govern

L'alcalde, Jaume Dulsat (PDeCAT), va assumir l'àrea de Turisme arran de la dimissió del regidor Joan Gou, l'agost de l'any passat. El seu grup governa amb ERC, Avancem i el PSC, un pacte que va començar amb moltes tensions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia