Política

El Govern no demanarà al Pacte pel Referèndum que avali la consulta unilateral

La consellera de la Presidència avança que, en la reunió del Pacte d’aquesta tarda, no s’explicarà cap detall sobre els preparatius

Neus Munté El Govern veu “compatible” impulsar el referèndum unilateral amb mantenir viu el PNR

La portaveu del Govern, Neus Munté, ha explicat aquest dimarts que l’executiu no demanarà als partits i entitats que formen part del Pacte Nacional pel Referèndum (PNR) que avalin convocar una consulta d’aquestes característiques de forma unilateral sense pacte amb l’Estat. Després del consell executiu d’aquest dimarts, Munté ha assegurat: “Som conscients que el Pacte és un espai que va néixer per abordar l’etapa del referèndum acordat. No li demanarem que es posicioni sobre la negativa contundent de l’Estat a negociar”.

Ara bé, malgrat no demanar que el Pacte es posicioni sobre la via unilateral, Munté ha explicat que el Govern manté la seva intenció d’anunciar en els “propers dies” la data i la pregunta del referèndum encara que persisteixi la negativa de l’executiu de Mariano Rajoy a pactar aquesta votació.

A més, segons Munté, el Govern creu que impulsar un referèndum unilateral és “perfectament compatible” amb mantenir viu el Pacte Nacional pel Referèndum, tenint en compte que l’executiu català no renunciarà al diàleg “fins a l’últim minut de la pròrroga”.

La consellera de la Presidència ha avançat també que, en la reunió del Pacte d’aquesta tarda, el Govern no explicarà cap detall sobre els preparatius del referèndum i ha argumentat que “no és el lloc per fer plantejaments que s’accedeixin d’aquest marc”.

Respecte a la possibilitat d’anar al Congrés dels Diputats, Munté ha insistit que tant el president com el govern de la Generalitat estan disposats “a anar on calgui a explicar-se”, però que no ho faran “sense una negociació prèvia”. “De propostes formals al diàleg ja les hem fet totes”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegurà que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona