Política

municipal

regeneració de platges

Vilassar reclama a l’Estat un milió d’euros per al front marítim

Servirien per reparar els desperfectes causats pels històrics aiguats de l’octubre i per millorar els accessos a la zona de platja

Senadors d’ERC faran aquesta demanda en forma d’esmena als pressupostos generals

Vilassar de Mar reclama a l’Estat un milió d’euros, aproximadament, per a actuacions al front marítim. Aquests diners servirien, d’una banda, per reparar els desperfectes causats pels històrics aiguats del mes d’octubre passat i, de l’altra, per millorar els accessos a la zona de platja i al passeig Marítim del municipi.

Per fer efectiva aquesta reclamació al govern estatal, dos senadors d’ERC, Bernat Picornell i Joaquim Ayats, van anunciar que presentaran una esmena als comptes generals per al 2017 per reclamar que l’Estat assumeixi aquestes actuacions. Tant l’Ajuntament com els dos senadors entenen que l’Estat és qui té la competència sobre el passeig Marítim i que, per tant, és qui s’hauria d’encarregar d’aquestes actuacions.

Tal com va detallar l’alcalde del municipi, Damià del Clot (ERC), la part més grossa de la demanda econòmica s’hauria de destinar a arreglar la pavimentació, la jardineria i el mobiliari del passeig Marítim, així com abordar la unió per la banda de mar entre Vilassar de Mar i Premià de Mar, un objectiu reivindicat pels dos municipis des de fa molt de temps. La part que afecta l’accessibilitat a la platja es tradueix en la petició al govern espanyol perquè repari els dos ascensors que hi ha al passeig Marítim i que estan espatllats des de les pluges de l’octubre. Dins d’aquest mateix àmbit, Vilassar de Mar també reclamarà que es facin accessibles dos passos subterranis que connecten el municipi amb el front marítim.

“És una inversió necessària i no gratuïta perquè necessitem tenir accés al mar”, va manifestar Del Clot, que va subratllar que “Vilassar de Mar té problemes i necessita inversions”.

Pel que fa a les ajudes promeses pels aiguats, l’alcalde va recordar que tenen concedits imports d’1,8 milions d’euros per part de la Diputació i de més de 200.000 euros per part de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Per la seva banda, els senadors republicans van afirmar que el seu grup polític ha demanat “més de 50 milions d’euros per al Maresme a partir de més de 40 esmenes”. Tant Ayats com Picornell van assegurar que en cas que no prosperin aquestes esmenes “es picarà a les portes de les administracions que faci falta per obtenir aquests recursos”.

LA FRASE

És una inversió necessària i no gratuïta perquè necessitem tenir accés al mar
Damià del Clot
Alcalde de Vilassar de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia