Política

operació diàleg

El PP recomana al sobiranisme que “s’assossegui”

Soraya Sáenz de Santamaría preveu negociar amb el govern català “amb serenitat” a partir del 2 d’octubre

La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, portava la maleta plena de recomanacions en la nova visita que va fer ahir a Catalunya. Entre les quals, que el sobiranisme “s’assossegui”. Era el consell que donava al govern de Carles Puigdemont, amb el qual espera poder negociar a partir del 2 d’octubre, sempre sota la premissa que el referèndum unilateral previst per al dia abans no se celebrarà. “Es parla molt de l’1 d’octubre, però la immensa majoria dels que estan en el debat públic estan pensant en el 2 d’octubre”, afirmava insistint en la idea que l’executiu català està pensant a convocar eleccions i no en la consulta unilateral. “Jo espero que aquell dia sigui el de la desacceleració i l’assossegament, perquè amb aquest desassossec és impossible trobar-se amb algú amb el cap prou fred per adonar-se que les coses no donen més de si”, va etzibar.

Sáenz de Santamaría va participar al matí en un acte cultural a Tarragona i, a la tarda, va anar a la presentació d’un llibre després d’assistir als homenatges amb motiu del trentè aniversari de l’atemptat a l’Hipercor, en què també hi havia el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido.

L’exèrcit, present

També va ser a la capital catalana la titular de Defensa, María Dolores de Cospedal, presidint el Consell Superior de l’Exèrcit, un òrgan assessor que reuneix els màxims comandaments militars de l’Estat. Feia 16 anys que no es trobava a la capital catalana, ja que des del 2012 ho feia a Madrid per qüestions econòmiques. En la primera reunió fora de la capital espanyola, segons fonts militars recollides per l’ACN, es va triar Barcelona perquè és la segona ciutat de l’Estat i una de les que tenen un comandament de primer nivell. Després de la trobada, De Cospedal va defensar que “la unió fa la força” i va prometre que treballarà per acostar posicions, a diferència dels que volen la divisió, en al·lusió al president de la Generalitat.

El TSJC rebutja que Ortega iniciï la inhabilitació

acn

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat la petició de l’exconsellera de Governació i exvicepresidenta del govern Joana Ortega per començar a complir per endavant la pena d’un any i mig d’inhabilitació pel procés participatiu del 9-N sense esperar que el Tribunal Suprem dictamini sobre el seu recurs. Segons l’alt tribunal català, aquesta demanda no es pot estimar mentre el recurs es manté “latent” i no hi ha sentència ferma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia