Política

Un home armat envesteix amb el cotxe un furgó policial als Camps Elisis

Intent d’atemptat sense ferits a la concorreguda avinguda de París

L’agressor, que tenia explosius i estava fitxat per radicalització, mor fruit de l’impacte

França no s’espolsa el temor terrorista. El país i la seva capital van evitar ahir la tragèdia, després que un home fortament armat envestís amb el seu cotxe un furgó policial en plens Camps Elisis de París. L’incident, que les autoritats qualifiquen d’intent d’atemptat, va acabar sense ferits. L’agressor estava fitxat per la policia per radicalització, portava armes de foc automàtiques i diverses bombones de gas, però es va desmaiar per l’impacte, instants abans de poder disparar, i va ser arrestat. Va morir poc després.

El pànic va esclatar vint minuts abans de les quatre de la tarda, quan a l’altura del número 16 dels Elisis, a escassa distància del Palau de l’Elisi, el cotxe de l’home es va incendiar després de xocar per segona vegada contra el furgó. Van ser els gendarmes, un cop van decidir aturar la furgoneta, els que van treure l’agressor del seu propi vehicle. Automàticament, la zona va ser acordonada; l’estació de metro més propera, tallada, i els nombrosos teatres, museus i terrasses del barri, desallotjats d’emergència.

Segons va informar Gérard Collomb, ministre de l’Interior, dins del cotxe van trobar diverses armes i explosius que haurien pogut dinamitar el vehicle al bell mig dels Camps Elisis. L’avinguda va ser novament testimoni d’un atac terrorista, dos mesos més tard del que es va cobrar la vida d’un policia tres dies abans de la primera volta presidencial. A principis de juny, les autoritats van abatre un home que va atacar un agent amb un martell davant la catedral de Notre-Dame. “Una vegada més, les forces de seguretat han estat atacades amb la intenció de cometre un atemptat”, va lamentar Collomb. El fet que l’agressor disposés d’armament pesant i estigués fitxat per radicalització planteja preguntes sobre les forces de seguretat, que en els últims temps havien aconseguit limitar, majoritàriament, les amenaces terroristes a atacs amb arma blanca.

El ministre de l’Interior va confirmar també que presentarà demà la proposta per allargar l’estat d’emergència fins al novembre, fet que el perllongaria ja dos anys consecutivament. L’atac arriba en plena polèmica per la intenció del president francès, Emmanuel Macron, de tirar endavant una llei que faria permanents mesures incloses en l’estat d’urgència, un text que Collomb va reclamar ahir com a necessari per combatre el terrorisme, però que restringiria la privacitat i les llibertats dels ciutadans.

LA XIFRA

3
atacs
s’han viscut a França contra policies, gendarmes i militars en els darrers dos mesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia