Política

Municipal

El govern de Cabrera de Mar fa cessar una regidora

L’edil hauria editat un llibre coordinat pel seu home ignorant el reglament

L’executiu pot quedar en minoria

El govern de Cabrera de Mar (PDeCAT i ERC) ha acordat fer cessar Maria José Cortada (PDeCAT) com a regidora de Serveis a les Persones, Promoció Econòmica i Sanitat. Segons l’alcalde del municipi, Jordi Mir (PDeCAT), aquesta decisió s’ha produït arran de l’edició d’un llibre, amb motiu de l’última Fira Iberoromana, sense seguir els tràmits reglamentaris. El llibre, que es va editar en nom de l’Ajuntament, el va coordinar Josep M. Rovira Juan, llicenciat en arqueologia i marit de la regidora, que, segons l’alcalde, va tirar-lo endavant “ocultant-ho a l’equip de govern, envaint competències de l’àrea de Patrimoni i sense la supervisió de l’arqueòleg municipal”. Del volum, titulat Arqueologia a Cabrera de Mar. Ibers. Romans i fet amb la col·laboració de diversos historiadors i arqueòlegs del poble i de fora, se’n van editar 500 exemplars amb un cost d’uns 5.000 euros que, segons Mir, es va intentar carregar al consistori. “No s’ha abonat ni un euro ”, va subratllar l’alcalde, que afirma: “La regidora va reconèixer que s’havia equivocat i va posar el càrrec a la meva disposició.” “Estic segur que Cortada va actuar de bona fe, però el mètode no ha estat l’adequat”, hi va afegir. El llibre en qüestió s’ha retirat de la circulació i, la factura, l’ha acabat pagant la regidora destituïda.

De moment, les responsabilitats de govern que fins ara ostentava Cortada han estat assumides provisionalment per l’alcalde, Jordi Mir (PDeCAT). Ara s’obre un interrogant pel que fa a la majoria absoluta que fins ara ostenten els dos socis de govern. Si la regidora decideix conservar la seva acta i passar a l’oposició com a regidora no adscrita, el pacte entre el PDeCAT i ERC a l’Ajuntament quedaria en minoria. Respecte a aquesta possibilitat, Mir ha assegurat: “Això no comportarà cap canvi en la direcció del govern, que sempre ha estat obert a negociar.”

Aquest diari es va intentar posar en contacte amb Maria José Cortada, però no va ser possible parlar-hi. Alguns dels participants en aquest llibre van expressar la seva perplexitat per la situació creada i es van mostrar dolguts per la decisió del govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia