Política

XAVIER PONSDOMÈNECH

CALELLA

“La gent és el més important del procés”

Milita a peu de carrer des del 2006 amb Sobirania i Progrés i la seva implicació ha anat en augment. És la cara visible de l’ANC a Calella i de la plataforma Calella Decideix Independència, i afronta amb entusiasme tots els reptes, com el d’instal·lar una estelada gegant sota el far de la ciutat penjat d’una corda sobre la carretera N-II.
El seu compromís ve de lluny.
Vaig començar a treure el cap ara fa onze anys. Motivat per la desafecció política i pel convenciment clar que l’assoliment del nou estat passava per la participació directa de la societat civil. La gent és el més important del procés.
Per què tan crític amb els polítics?
Perquè sovint han treballat més pels partidismes i personalismes que no pas per l’objectiu comú. Aquesta deriva ha afectat de ple el procés i ha desencisat molta gent, tot i que d’altra s’ha afegit al carro entenent que la llibertat de Catalunya passava per les seves mans.
Enfilem la recta final. Creu que el govern i els grups que li donen suport no s’arronsaran?
No vull ni plantejar-m’ho. Si es dona el cas, ningú no els ho perdonarà. No hi pot haver marxa enrere.
Votarem?
Tot indica que sí que ho farem, però si no ho podem fer, l’endemà hem d’aplicar la DUI per dignitat. L’opció és senzilla, perquè el camí ja ha estat traçat de fa temps i avalat per la majoria dels catalans.
I la resposta de l’Estat?
Amenaces, coaccions, denúncies, pressions... Ja ens coneixem el programa. No tenen prou instruments per fer callar la llibertat d’un poble.
I com veu el nou estat català?
Com un projecte de futur, amb una constitució de les més modernes del món i amb prou capacitat i recursos per superar els entrebancs i garantir una vida més justa i equitativa per als seus ciutadans.
Ha tingut mai por de les conseqüències de la seva militància?
Mai. He viscut i visc amb intensitat un dels millors moments de la meva vida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia