Política

França posa data caducitat als cotxes de benzina i dièsel

El ministre de la Transició Energètica, Nicolas Hulot, es compromet a posar punt i final a la comercialització d’aquests vehicles el 2040

El govern francès posarà en marxa ajuts per comprar automòbils menys contaminants

El ministre francès de la Transició Energètica, Nicolas Hulot, s’ha compromès aquest dijous a posar punt i final a la comercialització de vehicles propulsats amb benzina i dièsel l’any 2040.

Durant una roda de premsa a París recollida per Le Monde, Hulot ha avançat ajudes destinades a persones amb pocs mitjans que vulguin desfer-se del seu vehicle antic i comprar-ne “un de més net”. Aquesta mesura busca contribuir a renovar el parc automobilístic francès amb vehicles menys contaminant. “Accelerarem el moviment perquè les persones més modestes puguin comprar cotxes menys contaminants”, ha avançat Hulot.

En aquest sentit, el ministre ha ratificat la promesa que va fer durant la seva campanya electoral el president francès, Emmanuel Macron. “Farem convergir la fiscalitat entre vehicles dièsel i benzina en cinc anys”, ha subratllat.

Segons el propi Hulot, aquesta mesura eleva les ambicions de l’executiu francès en matèria mediambiental, per passar de reduir la quarta part de les emissions a la “neutralitat del carboni” en la mateixa data.

En el marc del pla de lluita contra el canvi climàtic de Macron, el titular de Transició Energètica ha avançat que a finals d’estiu o principis de tardor presentaran un projecte de llei per prohibir qualsevol nou projecte d’exploració i explotació de gas, petroli i carbó a França.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia