Política

CARME RIGOLA

MATARÓ

“Hem d’anar pel nostre compte i s’ha acabat”

Carme Rigola té 74 anys i està jubilada. Diu que, ara que té temps, dedica bona part dels seus esforços a convèncer la gent que encara té por i dubtes sobre la independència. “Ara és el que toca fer”, manté aquesta sòcia mataronina de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).
Sempre ha estat independentista?
No. Sempre m’he sentit catalana, i ja està. Però, quan a un no el deixen ser-ho, s’hi torna. Quan veus com ens maltracta aquest estat, encara més. Ara hem d’anar pel nostre compte i s’ha acabat.
Per què es va implicar amb l’ANC?
No he militat mai en cap partit polític, però em va convèncer una entrevista a la Carme Forcadell que vaig llegir. No tenia ni idea de qui era, encara menys de què anava tot això, però de seguida m’hi vaig interessar i em va despertar la consciència de voler ser independent.
Què hi fa, a l’assemblea?
A l’ANC hem fet moltes coses importants amb l’esperança de mobilitzar gent nova i diferent. Però amb el temps ens vam adonar que no n’hi ha prou amb les mobilitzacions massives i que hem d’anar directament a les persones i fer més carrer. Hem trobat que els mercats són el millor lloc per parar les persones i preguntar-los si tenen dubtes i, sobretot, si els amoïna alguna cosa. No es tracta de vendre la moto a ningú, sinó d’explicar que en un estat català, que pugui gestionar els seus propis impostos, tothom hi viurà molt millor.
Què li diu la gent?
Sobretot ens salten amb els Pujol, i sempre els dic que de corrupció, ni d’aquí, ni d’allà. A la gent li agrada que hi siguem i que hi tornem per si alguna cosa no ha quedat del tot clara. A diferència d’anys enrere, tenim una recepció molt més bona. De fet, els contraris a la independència ara intenten convèncer-nos a nosaltres de les bondats del no. Però dialoguem, i això és el més important.
Creu que es podrà votar?
Sí, ens convé molt fer-ho. La prioritat és fer el referèndum i guanyar-lo. Després ja veurem què toca. Tot i que tenim pressa, jo que soc també cuinera sé que un bon rostit necessita el seu xup-xup, unes horetes, marinar alguns ingredients i molt de repòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona