Política

generalitat

crisi de govern

Pere Soler, el nou director dels Mossos creu que l’Estat no podrà evitar l’1-O

Va ser director general de Serveis Penitenciaris del 2013 al 2016 i regidor de Terrassa per CiU

El nou director general dels Mossos d’Esquadra en substitució d’Albert Batlle serà Pere Soler Campins, segons han confirmat fonts del Departament d’Interior. El nou director dels Mossos d’Esquadra creu que l’Estat “no podrà evitar” el referèndum de l’1 d’octubre, segons va destacar en un missatge publicat aquests últims dies en el seu perfil de Twitter.

El passat 4 de juliol, Soler va acudir a l’acte de Junts pel Sí per presentar la llei del referèndum i des d’allà va escriure a Twitter: “Votarem l’1-O. No ho podran evitar”.

El nou director dels Mossos va acompanyar el missatge d’una foto de l’acte al Teatre Nacional de Catalunya, protagonitzat pel president de la Generalitat, Carles Pugidemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras.

El ja exdirector dels Mossos d’Esquadra Albert Batlle ha presentat avui la seva dimissió per motius polítics, després dels canvis de la setmana passada en el Govern, entre ells la incorporació de Joaquim Forn com a nou conseller d’Interior, amb vista a preparar el referèndum anunciat per a l’1 d’octubre.

Precisament, Forn, de perfil més netament independentista que el seu antecessor, Jordi Jané, ha proposat Pere Soler Campins com a nou director dels Mossos, que serà formalment designat en la reunió del Govern de demà.

Nascut a Terrassa el 1967 i advocat de professió, Soler va ser director general de Serveis Penitenciaris del 2013 al 2016 i regidor per Convergència i Unió (CiU) al consistori egarenc, quan l’ara conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, era el líder del grup. Soler va ser nomenat director general de presons el juny del 2013, quan Germà Gordó era conseller de Justícia i després de la dimissió de Xavier Martorell arran de l’afer d’espionatge de Método 3, i va ser rellevat per Amand Calderó el gener del 2016, amb l’arribada del govern de Carles Puigdemont. Soler serà nomenat en el càrrec de director general de la Policia aquest dimarts a Govern, després de la dimissió de Batlle, aquest dilluns al matí, i del cessament de Jordi Jané i el nomenament de Joaquim Forn al capdavant d’Interior, divendres passat.

Pere Soler es va llicenciar en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i ha cursat màsters sobre Dret i Transmissions Electròniques de la Universitat de València i sobre Estudis Europeus de la UAB. Ha desenvolupat l’activitat professional com a advocat a Terrassa, on des del 1992 es va establir amb un despatx propi després d’haver exercit de lletrat en altres despatxos i empreses.

També ha estat president del Tribunal Arbitral de Terrassa i ha col·laborat amb el Col·legi d’Advocats d’aquesta ciutat a l’àrea mercantil de l’Escola de Pràctica Jurídica, en l’àmbit del dret civil i mercantil a l’Escola Universitària de Negocis de Caixa Terrassa i amb l’idEC de la UPF.

Joaquim Forn va ser nomenat divendres nou conseller d’Interior després del cessament de Jané, que havia decidit fer “un pas al costat”, segons va assegurar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de cara al referèndum previst per l’1 d’octubre, juntament amb Neus Munté i Meritxell Ruiz. Aquest dilluns al matí, el nou titular d’Interior s’ha reunit amb Batlle, que li ha presentat la dimissió i Forn l’ha acceptada. Fonts de la policia catalana han atribuït la dimissió a motius polítics. Una de les principals qüestions que hi ha sobre la taula del nou director és el paper dels Mossos en l’1-O.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona

Xavier Garcia Albiol, ingressat per una arrítmia

Badalona
regne unit

Sunak anuncia deportacions a Ruanda en deu o dotze setmanes

barcelona