Política

procés sobiranista

diada de l'11-S

Les entitats avisen que la Diada és decisiva per a l’1-O

L’ANC, Òmnium i l’AMI recorden que la mobilització del 1977 va permetre recuperar la Generalitat i ara cal “derrotar” un Estat “amb tics autoritaris”

Aquest any hi haurà canvi de samarreta a les 17.14 h

“Demostrem que quan cal hi som.” Les mobilitzacions per fer possible el referèndum començaran l’Onze de Setembre d’enguany, motiu pel qual ahir els dirigents de les entitats sobiranistes van destinar tots els esforços a demanar a la ciutadania que assumeixi que la festa d’aquest any és “la gran Diada decisiva”, en paraules del president de l’ANC, Jordi Sànchez. I, tal com ho va ser fa quaranta anys la celebrada el 1977, que va permetre recuperar les institucions catalanes, la Diada d’aquest any també té un bon repte al davant: “Derrotar un estat que no accepta posar urnes” i amb “tics autoritaris”, continuava Sànchez.

Les tres entitats independentistes, l’ANC, Òmnium i l’AMI, van aprofitar l’acte de presentació de les últimes instruccions de l’Onze de Setembre per fer una de les més grans crides a la mobilització. “Hem de ser conscients que sense un èxit ple en la Diada, no podrem fer el referèndum”, alertava Sànchez, sense posar en dubte la feina que el govern de la Generalitat porta a terme perquè la votació de l’1 d’octubre sigui possible. Per la seva banda, el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, assenyalava el compromís “granític” de les entitats per defensar “un bé tan preuat com la democràcia”. I si la del 1977 va representar l’inici de tot, la d’aquest any ha de suposar la culminació de totes les mobilitzacions que s’han anat fent des de la multitudinària del 2012. Des de l’AMI, Neus Lloveras, també va emfasitzar la “determinació” i el “convenciment ” del món local per fer l’1-O.

Samarreta fosforescent

Aquest any tindrà una importància clau la samarreta que les entitats sobiranistes han dissenyat per a la Diada. També es podrà fer servir qualsevol altra peça, que sigui, això sí, de color fluorescent, com ara les armilles. La manifestació estarà concentrada a la cruïlla entre el passeig de Gràcia i el carrer Aragó, des d’on sortiran quatre braços pels carrers Casanova, els jardinets de Gràcia, el passeig Sant Joan i la plaça Catalunya. Cada braç estarà dividit en trams on caldrà que la gent s’inscrigui. A les quatre de la tarda es convocarà els ciutadans als punts d’inscripció vestint les samarretes reivindicatives d’altres diades. A les 17.14 h, però, i en el moment que una pancarta avanci sobre dels caps dels manifestants cap a la cruïlla, els participants s’hauran de canviar la samarreta per la fluorescent.

LA FRASE

Hem de ser conscients que sense un èxit ple en la Diada no hi haurà referèndum
Jordi Sànchez
president de l’anc

La inscripció ja és oberta

Les entitats van recordar ahir que la inscripció als trams en què s’ha dividit l’espai de la concentració és “imprescindible” per tal que s’ompli tot el recorregut i el resultat de la imatge reivindicativa sigui un èxit. Aquesta any s’ha optat per dibuixar un + que canviarà de color a mesura que els participants es canviïn la samarreta. Per aquest motiu, les entitats van convidar ahir a entrar a la web assemblea. cat i fer la inscripció en un dels 48 trams que s’han assignat per comarques. L’acte d’ahir va servir per fer les primeres inscripcions: els sindicalistes Òscar Riu (UGT) i Agustí Prats (CCOO), el filòsof Xavier Antich; l’exconseller Joan Manuel Tresserras; l’historiador Borja de Riquer; el sacerdot Joan Botam i la productora Isona Passola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia