Política

Procés sobiranista

Puigdemont i Forcadell certifiquen al món que aniran fins al final

El President afirma que està disposat a anar a la presó perquè es pugui fer el referèndum

La presidenta del Parlament afirma a un diari britànic que “Madrid no pot tombar la nostra democràcia”

Avui les dues màximes autoritats del país, el president de la Generalitat i la presidenta del Parlament, han estat notícia als mitjans d’abast internacional. El primer al nord-americà Bloomberg ; la segona a l’anglès Daily Express . Ambdós han deixat clara quina és la determinació de les institucions catalanes en referència al referèndum de l’1 d’octubre.

Si Carles Puigdemont deia que estava disposat a anar a la presó abans que rendir-se; Carme Forcadell ha deixat clar que “Madrid no podrà tombar la nostra democràcia” i ha assegurat, convençuda, que el poble català votarà l’1 d’octubre vinent. Quan li han preguntat què faran les institucions catalanes si l’estat utilitza totes les eines que la llei posa al seu abast per aturar-los -entre ells l’article 155 de la constitució-, ella ha advertit a l’Estat que “ni fent servir les opcions més dures que els permet la Constitució podran impedir que votem”.

La presidenta del Parlament i expresidenta de l’Assemblea Nacional Catalana ha manifestat amb convicció que “el govern espanyol encara no ha entès que no pot extingir els catalans que lliurement volen decidir el seu futur i cap acció legal o repressiva impedirà que això passi. No tinc cap dubte que l’1 d’octubre els catalans votaran”, ha reblat.

Carme Forcadell ha explicat al digital londinenc que “l’Estat farà servir tot el seu arsenal, de fet ja ho està fent, per actuar contra els representants electes del poble català, per atemorir els servidors públics, i per anar més enllà en la intervenció dels comptes de la Generalitat. Els atacs s’incrementaran, però no hi ha cap força prou forta per batre la nostra democràcia”, ha insistit.

El diari repassa extensament la situació política que s’ha produït fins a dia d’avui a Catalunya, fins i tot els arguments que pinten els catalans com una gent gasiva que vol quedar-se tota la riquesa que produeix. Forcadell ha deixat molt clar que el cas català és “una qüestió de dignitat” i ha afegit que Catalunya vol continuar formant part de la Unió Europea, i ha enviat un missatge per a navegants: Catalunya és contribuïdor net a les arques de la Unió i seu de centenars de multinacionals.

En la mateixa línia d’entesa s’ha referit a Espanya. “No som antiespanyols. No tenim un problema de coexistència. Volem la independència perquè vivim en un Estat amb seriosos dèficits democràtics. La nostra causa mai ha estat un atac a la ciutadania espanyola, ni als seus símbols, ni als seus sentiments”. Clou l’entrevista -que el mitjà ha presentat com a exclusiva- afirmant que les relacions entre Catalunya i Espanya milloraran quan “en lloc d’estar sotmesos ens tractem d’igual a igual”; ha recordat els llaços de diversa mena que uneixen catalans i espanyols i ha rematat la declaració afirmant que “de cap de les maneres hi haurà un mur entre Catalunya i Espanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Manos Limpias admet que la seva denúncia es basa només en informacions periodístiques

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona