Política

El Penedès també planta cara a Foment pel no a l’1-O

La Federació Empresarial del Gran Penedès, que aglutina més d’un miler d’empreses, defensa el dret dels catalans a decidir el seu futur l’1-O

Insta Foment a sintonitzar amb l’opinió majoritària de l’empresariat

El pronunciament públic de Foment del Treball visceralment en contra de la celebració del referèndum i del dret dels catalans a decidir el seu futur li està costant molt car, a la gran patronal catalana presidida per Joaquim Gay de Montellà. Sobretot perquè cada cop són més les organitzacions empresarials adherides que s’estan desmarcant del document elaborat per la comissió jurídica de la gran patronal que qualifica de “cop d’estat jurídic” el projecte de llei del referèndum d’autodeterminació.

Si la setmana passada era la patronal vallesana Cecot la que marcava distància amb la posició de Foment, ara ho ha fet la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), que representa més d’un miler d’empreses de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, i és una de les organitzacions empresarials territorials més grans de Catalunya. Per acord unànime de la junta directiva, el president de la FEGP, Martí Sistané, va enviar ahir mateix una carta a Gay de Montellà per expressar-li la posició inequívoca de la patronal penedesenca a favor del dret dels catalans a decidir el seu futur i el reconeixement de la legitimitat del govern de Catalunya per convocar un referèndum l’1 d’octubre. El text de la carta és molt formal i respectuós, però contundent: “Des de la FEGP coincidim amb la majoria de la societat catalana també a l’hora d’assumir com a propi el dret a decidir dels ciutadans, tant o més sobre aquelles qüestions que afecten l’esdevenir econòmic i social del país. Sent així, ens mostrem partidaris d’un referèndum que faci possible el gest més democràtic i irrenunciable de la ciutadania: expressar la seva opinió.”

En la mateixa línia que es va expressar la setmana passada la Cecot o fa menys dies el Cercle Català de Negocis (CCN), la FEGP retreu al president de Foment que la patronal s’hagi pronunciat públicament sobre un tema tan sensible sense tenir en compte l’opinió i la posició dels seus socis. “Desitjaríem que Foment del Treball estimulés la participació dels socis i el debat, i que procurés el consens en la presa de decisions, més encara a l’hora de fer pronunciaments en nom de l’empresariat català”, recull la carta tramesa a Gay de Montellà. L’escrit hi afegeix: “Advoquem per una organització empresarial magnànima i de semblant progressista; amb una actitud oberta al canvi, transigent amb les opinions, respectuosa amb la diversitat i, encara més, paladí d’una nova cultura d’empresa.”

La FEGP espera que aquesta reprovació faci reflexionar els responsables de Foment del Treball i que, a partir d’ara, la patronal “sintonitzi les seves actuacions d’acord amb l’estat d’opinió de l’empresariat i amb les singularitats del nostre país”.

LA FRASE

Coincidim amb la majoria de la societat catalana i assumim com a propi el dret a decidir
Comunicat de la FEGP


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia