Política

JAPÓ

Abe remodela el govern per intentar frenar la seva davallada política

El primer ministre japonès, Shinzo Abe, va anunciar ahir una àmplia remodelació del seu govern, en un intent per frenar l’espectacular davallada política que ha patit en les últimes setmanes a causa d’una llarga llista d’escàndols en què està involucrat. La principal sorpresa ha estat la substitució del titular d’Afers Estrangers, Fumio Kishida, que també ocupava de manera provisional la cartera de Defensa després de la dimissió, la setmana passada, de Tomomi Inada. Kishida, responsable d’aquest departament des que Abe va assumir novament el govern el 2012, s’havia convertit en un dels elements clau de l’executiu i un ferm aspirant a la successió del cap de govern.

Segons el diari Asahi Shimbun, Abe intentava mantenir el seu rival com a ministre precisament per evitar que es convertís en una clara alternativa al seu lideratge dins del Partit Liberal Democràtic (PLD), on Kishida ocuparà ara un lloc clau. “Normalment, qui té per objectiu el lideratge no ocupa un càrrec en el govern. Si en queda fora, pot iniciar el desafiament”, explica un analista. Sense que l’oposició hagi aconseguit establir una candidatura alternativa al PLD malgrat la davallada de popularitat d’Abe, que està en els pitjors moments en els sondejos, el principal perill per a la continuïtat del dirigent són les eleccions a la presidència del seu partit, el setembre del 2018. Kishida, de 60 anys, té una dilatada carrera política de més de dues dècades, i lidera una facció dins del PLD coneguda per posicions menys conservadores que les que encapçala Abe. L’exministre s’oposa a modificar la Constitució pacifista, un dels principals objectius d’Abe, i no ha dubtat a criticar les directrius econòmiques del govern. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona