Política

Conflicte laboral al Prat

Estat i Generalitat s’acusen mútuament de no intervenir per resoldre el caos al Prat

Rull lamenta que el govern espanyol es miri “des de lluny” el conflicte laboral d’Eulen

Rajoy insta l’executiu de Puigdemont a exercir les seves competències

El vessant polític del conflicte laboral a l’aeroport del Prat va pujar ahir un esglaó més amb la intervenció del president espanyol, Mariano Rajoy, que, malgrat assegurar d’entrada que no vol burxar en la polèmica, hi va ficar cullerada reclamant a la Generalitat, que està exercint de mediadora en les maratonianes reunions entre els representants dels treballadors i la direcció de l’empresa de seguretat, “que exerceixi les seves competències” per resoldre el conflicte. Alhora, Rajoy, després de reunir-se amb el rei a Mallorca, instava el govern de Carles Puigdemont a no fer política amb la qüestió.

Des del govern, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, lamentava que “ni a l’Estat ni a Aena”, el gestor aeroportuari, no els importa la situació que es viu al Prat i que es miren el conflicte “des de lluny”, sense responsabilitzar-se’n per la part que els toca. En diverses piulades a Twitter, Rull denunciava la “incomprensible” i “prolongada inacció” del govern de l’Estat en el conflicte. “L’Estat i la delegació del govern s’ho miren de lluny, pensant que són coses d’empreses privades i que fer cua a l’estiu és normal”, remarcava el conseller, que assenyalava el model d’Aena com a “responsable dels problemes actuals”, ja que contracta un servei de seguretat extern “i es pensa que pagant una factura mensual ja no té cap responsabilitat”.

“Les declaracions de Rajoy sobre la crisi del Prat són impresentables, pròpies d’algú que fa temps que ha perdut tot contacte amb la realitat”, va etzibar. Justament, Rajoy excedia la prudència que ell mateix s’autoimposava en destacar que alguns treballadors d’Eulen han celebrat que hi hagi moltes cues a l’aeroport i ho va embolicar amb la bandera. “Demostren un enorme patriotisme”, els va retreure. El mandatari sortia en defensa d’Aena, ja que considera injustes les crítiques contra el gestor quan s’ocupa dels aeroports de tot l’Estat però només hi ha “un problemapuntual” al de Barcelona. En la mateixa línia, el secretari d’estat d’Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, va insistir ahir que és la Generalitat qui ha d’intervenir entre l’empresa i els treballadors, obviant la mediació que està exercint.

“És vergonyós que el secretari d’estat vingui tard i malament a Catalunya”, censurava la consellera de Treball, Dolors Bassa, en una entrevista a Catalunya Ràdio.“El govern espanyol té molt poc interès en el fet que l’aeroport de Barcelona funcioni bé”, rematava.

D’altra banda, el senador del PDeCAT Josep Lluís Cleries va criticar en una entrevista a l’ACN que els “desapareguts” en la crisi siguin el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, i el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo: “Es veu que són més importants les vacances que allò amb què ens inflen el cap sobre resoldre els problemes reals dels catalans.”

LES FRASES

Els aeroports de l’Estat estan funcionant normalment. La situació al Prat és un problema puntual
La Generalitat, que exerceixi les seves competències, perquè les té
Mariano Rajoy
President del govern espanyol
L’Estat i la delegació del govern s’ho miren de lluny, pensant que són coses d’empreses privades
Josep Rull
Conseller de Territori
El govern espanyol té molt poc interès en el fet que l’aeroport de Barcelona funcioni bé
Dolors Bassa
Consellera de Treball


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia