Política

Estats Units

Es declara l’estat d’emergència pels disturbis de l’ultra dreta a Virgínia

Un cotxe s’ha llançat contra la multitud, ha mort una persona i hi ha una vintena de ferits

Centenars de membres de l’ultradreta racista americana, els anomenats supremacistes blancs, han marxat aquesta passada nit amb torxes pels carrers de la ciutat de Charlottesville, a Virgínia, Estats Units, en el preludi d’una trobada convocada per a aquest dissabte amb el nom de Unite the Right (Unir a la dreta). La manifestació, on s’ha exhibit proclames nazis, ha acabat amb greus enfrontaments, un mort, diversos ferits i la declaració de l’estat d’emergència de seguretat per part del governador de Virginia, Terry McAuliffe.

L’incident més greu ha estat quan un cotxe ha envestit un grup de persones. Una persona ha mort en l’atropellament i hi ha hagut una vintena de ferits.

L’ultradreta protesta pel pla de retirada d’una estàtua d’homenatge a Robert E. Lee (1807-1870). general de l’exèrcit confederat durant la guerra civil que els extremistes de dretes reivindiquen com a símbol històric.

El gru antiracista Southern Poverty Law ha denunciat que la marxa suposa “la trobada d’odi més gran en dècades als Estats Units”. Charlottesville, situada a 300 quilòmetres al sud-oest de Washington, compta amb 46.000 habitants i seu de la Universitat de Virgínia.

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha cridat a la unitat contra “l’odi” exhibit en la protesta supremacista, escenari d’enfrontaments entre ultranacionalistes blancs nord-americans contra integrants de moviments antifeixistes. “Hem d’estar units i condemnar tot el que l’odi representa. No hi ha lloc per a aquesta classe de violència a Amèrica. Unim-nos”, ha escrit el president en el seu compte de Twitter .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia