Política

SALVADOR ROVIRA

ALCALDE DE CASELLCIR (CIU)

“Vull arreglar el tema de l’aigua definitivament”

“Moià ha previst la depuradora i l’aigua sortirà més correcta”

“A la llarga la valoració del Moianès serà positiva”

Salvador Rovira (CiU) va arribar a l’alcaldia al juny, substituint Eduard Guiteras (ERC), segons preveia el pacte de govern signat a principis de mandat.

En què s’ha notat el canvi a l’alcaldia?
Hi ha coses que es fan des de l’alcaldia i potser la gent no se n’adona. Estem fent una sèrie de millores importants, en clavegueram o al cementiri. Coses que potser no es veuen però que es van fent.
Quina ha estat la prioritat del mandat?
M’he agafat molt seriosament la problemàtica de l’aigua. Estàvem bombant l’aigua del pantà i sempre sortia malament. Costava molts diners, havíem de fer analítiques constantment, fer tractaments molt forts a l’aigua. Vam trobar aigua al pou de Santa Coloma i la fem baixar amb un tub que passa pel camí fins a la urbanització de la Penyora, que l’hem arreglat. Però encara no estic prou satisfet, vull arreglar-ho definitivament. Mentre el pou tregui aigua tindrem aigua assegurada i d’una qualitat extraordinària. Però m’agradaria fer una actuació més definitiva. També voldria aprofitar en un moment que hi hagi poca aigua per buidar els dipòsits i netejar-los per tenir més reserva.
Què es prioritzarà a partir d’ara?
El tema de les escoles m’agradaria que es fes abans d’acabar el mandat. S’havien de fer en un espai que ens ha semblat oportú canviar. Hem fet el canvi al POUM i allà on anaven les escoles hi anirà una zona esportiva. I la futura escola al nou espai quedarà fantàstica, amb un pressupost no tan elevat. Ara anem amb mòduls prefabricats i l’escola vella.
Com està la situació de la contaminació del Calders?
Ja s’ha trobat la forma per sanejar la situació. L’Ajuntament de Moià ha previst millorar la depuradora. L’actual estava obsoleta. Així s’aconseguirà que surti una aigua més correcta. Ara falta que Collsuspina també pugui fer la depuradora tan aviat com sigui possible perquè les aigües brutes baixen cap aquí.
Com valora la creació de la comarca del Moianès?
Per mi a la llarga la valoració serà positiva. Dic a la llarga perquè, vulguis o no, estem en un lapse de temps que no hem pogut disposar de certes coses mentre passàvem del Vallès al Moianès. No ho recrimino. És una cosa lògica i a més ara ja es va arrodonint. No és cap crítica, però ens hi hem trobat. Simplement hem d’agilitar-ho i endavant
Quin paper han de tenir els ajuntaments en el procés que viu Catalunya, sobretot amb vista a l’1 d’octubre?
El meu paper serà normal i corrent, el d’una persona que és catalana i considera molt clar el que s’està fent. Hem de mirar de tirar-ho endavant i no convèncer sinó explicar la situació a la gent perquè s’adoni que serà una solució. El suport el dono i el donaré.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia