Política

Setge al procés sobiranista

La Fiscalia demana una fiança a Puigdemont pels decrets de l’1-O

El fiscal superior de Catalunya presenta al TSJC dues querelles pel referèndum, contra el govern i l’altra contra la mesa del Parlament

L’alt tribunal es reunirà aquest mateix divendres d’urgència per analitzar les querelles.

La Fiscalia Superior de Catalunya ha presentat aquest divendres davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) les querelles anunciades dijous pel Fiscal General de l’Estat, José Manuel Maza, contra el Parlament i el govern català per la llei i els decrets del referèndum. La Fiscalia acusa de prevaricació desobediència i malversació Puigdemont, els seus consellers i els cinc membres de la mesa que van votar a favor de l’admissió a tràmit de la Llei del referèndum. El TSJC es reunirà aquest mateix divendres d’urgència per analitzar les querelles.

En el seu escrit, la Fiscalia argumenta que la llei i els decrets encaminats a la celebració del referèndum s’han dut a terme “amb plena consciència que desobeïen els mandats del Tribunal Constitucional” (TC). Segons el seu criteri, la llei del referèndum és una “argúcia fraudulenta per donar una tosca aparença de legalitat al que no és sinó una flagrant violació de la Constitució i del propi Estatut d’Autonomia”.

Entre altres mesures cautelars, el Ministeri Públic demana a l’alt tribunal que imposi una fiança al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i a la resta de membres del Consell Executiu.

També vol que s’insti els cossos de seguretat amb competències de Policia Judicial (Mossos, Guàrdia Civil i Policia Nacional espanyola) per adoptar “les mesures necessàries per impedir la promoció, organització i celebració del referèndum il·legal”. Igualment, demana que la policia intervingui els instruments adreçats a la celebració del referèndum, com “urnes, sobres electorals, manuals d’instruccions per als membres de les meses electorals, impresos electorals i elements informàtics”.

A més, sol·licita que es s’autoritzin entrades i escorcolls policials “a domicilis o altres llocs” que exigeixin ordre judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul