Política

procés sobiranista

Canvi al Consorci d’Educació de Barcelona a pocs dies de l’1-O

La consellera Clara Ponsatí assumeix la presidència del Consell de Direcció del Consorci d’Educació de Barcelona

La consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, passarà a assumir la presidència del Consell de Direcció del Consorci d’Educació de Barcelona, després que Lluís Baulenas, fins ara en el càrrec, hagi estat cessat, segons recull aquest dimecres en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). Tot i així, Baulenas continua sent el secretari general del Departament. En la resolució, publicada a poc més de dues setmanes del referèndum de l’1-O, també consta que Ponsatí passa a assumir la direcció del Consell, del qual la Generalitat té el 60% i l’Ajuntament de Barcelona el 40%. En aquest sentit, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat aquest matí a RAC1 que la consellera li va comunicar el relleu, que la mateixa Ponsatí n’assumiria la presidència i que havia pres aquesta decisió per “motius obvis”. Segons ha afegit Colau, la Generalitat té la presidència i totes les funcions executives i vetlla pel bon funcionament dels centres educatius.

El cessament de Baulenas, a qui la Generalitat ha agraït els serveis prestats, s’ha produït quan només queden poc més de dues pel referèndum de l’1-O i encara es manté la incògnita si l’alcaldessa de Barcelona cedirà els equipaments de la ciutat com a espais per poder votar sense posar en perill els funcionaris, tot i que ja ha deixat clar que des de l’Ajuntament s’estudien totes les vies per afavorir la participació.

Fonts del Departament han assegurat que el canvi a la presidència del Consorci respon a la implicació de Ponsatí al capdavant de l’Ensenyament, també a la ciutat de Barcelona, on la seva participació és del 60%, i per tant, majoritària. Segons han confirmat, la decisió està avalada per l’Ajuntament i els càrrecs que formen part de la direcció de la institució. Per tant, des del Departament s’ha volgut desvincular la decisió de l’1-O i d’una suposada pressió a l’alcaldessa Ada Colau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia