Política

Ponsatí encapçala el Consorci d’Educació de Barcelona

Assumeix la presidència de l’ens, format per la Generalitat i l’Ajuntament

Nega cap rol dels directors de centres en l’1-O

La consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, ha assumit la presidència del consell de direcció del Consorci d’Educació de Barcelona en substitució de Lluís Baulenas, que ha cessat del càrrec, tal com recull el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) d’ahir, tot i que continua com a secretari general del Departament d’Ensenyament. Ponsatí es posa al capdavant d’aquest organisme mixt format per la Generalitat, en el 60%, i l’Ajuntament de Barcelona, en el 40%, quan manquen dues setmanes i mitja per al referèndum d’autodeterminació de Catalunya, en què les escoles i els instituts poden convertir-se en col·legis electorals, tal com passa en altres comicis.

El departament d’Ensenyament argumenta que el relleu en el consorci s’ha fet per fer visible el paper del departament en aquest organisme i “poder participar activament en la gestió executiva de l’organisme responsable de l’ensenyament a la ciutat” i assegura que s’ha fet just ara perquè ha estat aquests dies quan ha tingut la primera reunió amb l’ens des que és consellera.

La versió de Colau

La proximitat amb el referèndum de l’1-O, els darrers relleus a Ensenyament i el mateix canvi de consellera,ha donat peu a interpretar el moviment com una assumpció de responsabilitats de la consellera amb vista a l’1-O. Així ho va interpretar l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que,en declaracions a Rac1, va explicar que dimarts Ponsatí li va dir que assumia la presidència del consorci per “motius obvis”. Amb aquest canvi –va sostenir Colau– la consellera “assumeix tota la responsabilitat sobre allò que el consorci signi”.

El Departament d’Ensenyament, però, desvincula el cessament de Baulenas i el relleu per Ponsatí del referèndum i afirma que el moviment “no té cap conseqüència legal”, perquè, de fet, d’acord amb la legalitat espanyola, també els alts càrrecs que no formen part del consell executiu estan amenaçats.

Pel que fa a la polèmica dels darrers dies sobre si els ajuntaments, en particular el de Barcelona, facilitaran que es pugui fer la votació, la consellera va assegurar ahir en una entrevista a TV3 que els directors dels centres educatius públics “no hauran de fer res” de relacionat amb el referèndum, perquè serà el seu departament, amb la col·laboració dels ajuntaments, qui obrirà les portes dels col·legis electorals l’1-O.

Ponsatí va remarcar que els locals no són del govern català ni de cap consistori i que s’han de posar a disposició de la “ciutadania”. El departament d’Ensenyament, com a tal, –va afegir-hi– no està treballant en la preparació de l’1-O, sinó que ho fa el govern.

LA FRASE

Els directors dels centres no han de fer res d’especial en el referèndum
Clara Ponsatí
consellera d’ensenyament


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia