Política

municipal

referèndum

ERC de Blanes ocuparia l’alcaldia pel referèndum

Àngel Canosa convida el socialista Miquel Lupiáñez a deixar el càrrec temporalment per deixar pas a un regidor que signi el decret de suport

Manté que continuen treballant amb el PDeCAT i la CUP

El grup d’ERC de Blanes vol que l’alcalde, Miquel Lupiáñez (PSC), cedeixi durant un temps l’alcaldia “a un regidor que vulgui assumir la responsabilitat” de signar el decret per a la cessió de locals per al referèndum d’autodeterminació. Així ho expressa en un comunicat en què, després de valorar la resposta que va donar Lupiáñez a la Generalitat, considera també que l’alcalde “manté el no al govern i continua no reconeixent la Llei 19/2017 del referèndum d’autodeterminació”. El portaveu del grup, Àngel Canosa, va dir ahir que ell està disposat a assumir l’alcaldia temporalment. Amb tot, recorda que, abans que ell, qui hauria de fer-ho seria Quim Torrecillas (PDeCAT).

El grup municipal d’ERC considera que, un cop exhaurit el termini de 48 hores que donava el govern per respondre, “la seva posició no és gens clara quant al fet de garantir les condicions de seguretat, confortabilitat i proximitat a la ciutadania de Blanes”. Els republicans defineixen la resposta com una “posició genèrica d’intencions i valors que ja no pertoca” i creuen que si Lupiáñez té una proposta a fer a la Generalitat l’haurien de “conèixer amb detall perquè entrar a negociar el que diu la llei no és el que es fa cada cop que hi ha un procés electoral”. Posen com a exemple un altre socialista, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, que “especifica la qualitat dels punts i altres atencions que el seu govern municipal oferirà el dia 1 d’octubre, cosa que no fa l’alcalde de Blanes”.

El grup d’ERC confia també que els dubtes de l’alcalde i la carta de resposta no siguin “una maniobra dilatòria i que la voluntat democràtica prevalgui definitivament” perquè estan “decidits a garantir que el dia 1 d’octubre la ciutadania de Blanes voti en condicions iguals o homologables a les de qualsevol altre procés electoral”.

Canosa va dir ahir que a Blanes “es votarà, tot i que l’Ajuntament no ha permès l’ús dels espais que la Generalitat ha demanat”. Hi va afegir que entén que, després que ahir se sabés que la fiscalia citarà a declarar tots els alcaldes que han donat suport al referèndum, “n’hi hagi que tinguin por”: “I tant que ho entenc, però no deixa de ser el resultat d’èxit de la política de la por.”

El regidor va refermar que no dubtaria a signar el decret, i de fet va recordar que tots els càrrecs públics que mostrin la seva predisposició a col·laborar amb el referèndum poden tenir conseqüències penals, segons l’Estat, per tant, l’amenaça va més enllà dels alcaldes. “Si algú vol saber qui està treballant pel referèndum a Blanes, doncs jo mateix, però de fet, també molts altres. Estem treballant també amb el PDeCAT i la CUP”, va dir.

LA FRASE

Entenc que hi hagi alcaldes que tinguin por, però no deixa de ser el resultat d’èxit de la política de la por
Àngel Canosa (ERC)

Cs de Lloret impugna el decret

A Lloret, el grup municipal de Ciutadans ha presentat un recurs d’impugnació al decret d’alcaldia firmat en suport a les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya. El text al·lega que l’acte administratiu de l’alcalde és conseqüència de diverses accions polítiques “il·legals i suspeses per part del Tribunal Constitucional i per tant sense vigència ni marc jurídic legal”. El portaveu de la formació a Lloret, Jordi Hernández, va explicar que el seu grup ha adoptat aquesta mesura perquè té “el compromís de vetllar per uns ajuntaments que compleixin les lleis” i que les corporacions locals “no seran còmplices d’un cop a la democràcia”. Hernández hi va afegir que l’Ajuntament “representa tots els ciutadans” i que “el govern municipal no pot posar la ciutat al servei d’un projecte que pretén aixecar fronteres i enfrontar els catalans amb la resta d’espanyols”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia