Política

setge a l'1-O

La Unió Progressista de Lletrats de l’Administració de Justícia demana protecció

L’UPSJ ha reclamat al ministre de Justícia, Rafael Catalá, i al conseller de Justícia de Catalunya, Carles Mundó, protecció per als integrants d’aquest cos

UPSJ: “A la vista de la incertesa actual, hem d’estar en espera dels esdeveniments i per això desitgem traslladar a tots els companys un missatge de tranquil·litat”

La Unió Progressista de Lletrats de l’Administració de Justícia (UPSJ) ha reclamat avui al ministre de Justícia, Rafael Catalá, i al conseller de Justícia de Catalunya, Carles Mundó, protecció per als integrants d’aquest cos davant la situació política a Catalunya. D’aquesta forma la UPSJ se suma a idèntica petició que va formular dilluns passat el Sindicat de Lletrats de l’Administració de Justícia (SISEJ).

En un comunicat, la UPSJ demana “el màxim respecte i protecció del personal que treballa en aquest àmbit, especialment del Cos de Lletrats de l’Administració de Justícia, com a directors de l’Oficina Judicial”. La UPSJ explica que ha decidit emetre aquest comunicat “davant l’actual situació política que es viu a Catalunya”.

Aquesta associació manifesta el seu “compromís amb la legalitat i la defensa dels drets fonamentals i de les llibertats públiques del conjunt de la ciutadania”. A més expressa el seu “suport i solidaritat als lletrats d’administració de justícia que estan desenvolupant la seva feina a totes la causes, fins i tot les mediàtiques i complexes”. “A la vista de la incertesa actual, hem d’estar en espera dels esdeveniments i per això desitgem traslladar a tots els companys un missatge de tranquil·litat, sempre defensant la legalitat i recordant que som un cos professional de caràcter nacional i jerarquitzat”, afegeix. Aclareix que “com professionals” que són es mantenen “al marge de les qüestions polítiques” i recorden que desenvolupen “un servei públic”.

La UPSJ acaba fent “una crida als representants polítics perquè abordin des del diàleg la problemàtica existent i es contribueixi a solucionar aquesta difícil situació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia