Política

setge a l'1-O

Primeres actuacions policials pel referèndum

ERC i la CUP denuncien identificacions i requisa de material durant l’enganxada de cartells de la primera nit de campanya

La Policia Local interpel·len diversos grups a Montcada i Reixac, Figueres, Masquefa, Premià de Mar, Llagostera i Cerdanyola

A Cerdanyola i Ripollet també haurien actuat els Mossos, segons la CUP

La Guàrdia Civil s’endú tres cupaires a la caserna de Sant Carles de la Ràpita i els deixa anar després d’identificar-los

La CUP i ERC han denunciat que durant la nit de dijous a divendres policies locals, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil han identificat persones i han requisat material de campanya del referèndum de l’1-O.

Els incidents s’han registrat coincidint amb l’inici de campanya, durant la tradicional enganxada de cartells arreu de Catalunya, a poblacions com Montcada i Reixac, Cerdanyola, Ripollet, Masquefa, Figueres, Llagostera, Premià de Mar i les Cases d’Alcanar.

Aquestes han estat les primeres actuacions que s’han fet seguint les directrius de la Fiscalia, que va ordenar que no es permetés cap acció amb l’objectiu de col·laborar en la celebració del referèndum. Tot i així, fonts dels Mossos d’Esquadra han assegurat que no han retirat material de la campanya de l’1-O.

ERC ha denunciat que a Montcada i Reixac (Vallès Occidental) la Policia Local els ha requisat material de campanya emparant-se en el compliment d’ordres directes de la Fiscalia General de l’Estat. Així ho han denunciat fonts de les JERC a través de les xarxes socials. Els fets han passat dijous al vespre quan una patrulla ha aturat quatre persones al carrer Bogatell de la localitat i els ha requisat una escombra, un cubell i material per enganxar els cartells. Els agents han identificat tres membres d’ERC i un de les JERC. El president d’Esquerra a Montcada i Reixac, Oriol Ribas, ha afegit que després d’aquest episodi no han pogut continuar enganxant cartells, una activitat que preveuen reprendre al llarg del dia d’aquest divendres.

Els republicans formen part de l’equip de govern de Montcada i Reixac, juntament amb Círculo de Montcada i ICV-EUiA, formació que ostenta l’alcaldia en la figura de Laura Campos. L’alcaldessa ha mostrat el seu suport en la celebració del referèndum.

A les Cases d’Alcanar, agents de la Guàrdia Civil s’han emportat a la caserna de Sant Carles de la Ràpita tres persones de la CUP que participaven en la campanya. Allà, les han identificat i les ha deixat anar.

A Cerdanyola, els cupaires han denunciat que els Mossos i la Guàrdia Urbana han identificat la regidora de la CUP Eli Vila quan penjava cartells de la campanya de l’1-O. Després d’identificar-la els agents s’han endut un cartell de mostra.

A Ripollet la CUP ha denunciat que els Mossos han identificat i requisat cartells.

La policia local també ha actuat identificant i confiscant material a Figueres, Masquefa, Premià de Mar i Llagostera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia