Política

Detenen un jove en relació amb l’atac al metro de Londres

La policia britànica qualifica d’“important i significatiu” l’arrest però diu que continuen les investigacions

Eleven el nivell d’alerta terrorista al màxim pel temor d’un atemptat imminent

La policia britànica va detenir ahir un jove de 18 anys relacionat amb l’explosió d’un artefacte de fabricació casolana col·locat dins un cubell que divendres va causar 29 ferits al metro de Londres. El jove va ser detingut al port de Dover, al comtat de Kent, quan intentava fugir del país. La ministra britànica de l’Interior, Amber Rudd, va qualificar la detenció d’“important i significativa”, però va remarcar que la investigació encara està en curs. El jove va ser arrestat en virtut de la llei antiterrorista i va ser traslladat a una comissaria de Londres per ser interrogat sobre l’atemptat, del qual Estat Islàmic se’n va declarar com a responsable.

Scotland Yard va informar que ahir van fer desallotjar i escorcollar un domicili a la localitat de Sunbury, al comtat de Surrey, als afores de Londres, com a part de la investigació, i també van evacuar els residents dels edificis veïns com a mesura de precaució. La policia va informar també que els agents ja havien parlat ahir amb 45 testimonis de l’explosió.

Després de l’atemptat, Londres va elevar el nivell d’alerta terrorista al màxim. Amb el nivell crític d’alerta es va posar automàticament en pràctica l’anomenada operació Temperador, que autoritza els soldats a ajudar la policia per reforçar la seguretat en nombrosos llocs importants del país, especialment als estadis de futbol, en ser ahir jornada de la Premier anglesa.

La decisió d’elevar el nivell d’alerta, segons el govern, la va prendre el Centre d’Anàlisi Conjunt de Terrorisme, format per representants de 16 departaments del govern i amb seu a les oficines dels serveis secrets.

En aquest sentit, la policia ha demanat a la població que es mantingui atenta, ja que l’alerta actual implica que un atemptat pot ser imminent. La cap de la policia metropolitana de Londres, Cressida Dick, va declarar que la gent veurà més presència policial als carrers i va remarcar que Londres “no s’aturarà” després de l’atac. “El millor de Londres és que no ens rendim als terroristes. Així que el sistema de transport està funcionant com sempre i els actes previstos continuen endavant”, va assegurar.

L’última vegada que el Regne Unit va pujar a crític el nivell d’alerta va ser el maig passat, després de l’atemptat suïcida del centre de concerts Manchester Arena, al nord d’Anglaterra.

LA XIFRA

29
persones
van resultar ferides arran de l’explosió d’un artefacte casolà al metro de la capital britànica


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia