Política

Forn carrega contra el setge judicial de l’Estat, a Manresa

El conseller d’Interior va participar ahir en l’acte central de la campanya del PDeCAT Bages, juntament amb els diputats David Bonvehí i Maria Senserrich

Junyent: “Els partits s’han alineat contra el nostre desig”

El conseller d’Interior, Joaquim Forn, va carregar ahir al vespre a Manresa contra el setge judicial de l’Estat espanyol i va assegurar que l’única resposta possible és demostrar que no es té por: “No podem abandonar tota la gent que ens ha fet costat fins aquí.” Ho va dir en l’acte central de la campanya pel Sí del PDeCAT Bages, que es va dur a terme a la Plana de l’Om, amb la presència també dels diputats al Parlament David Bonvehí i Maria Senserrich, i de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

Unes 300 persones van omplir la plaça per escoltar el “míting electoral” de la formació pel referèndum, tal com ho va descriure el mateix Bonvehí, que va felicitar els batlles de la comarca per no haver-los “fallat mai” i va assegurar: “Ara tenim més esperança que fa uns mesos, tot i els impediments constants.” Entre els presents hi havia els alcaldes de Súria (Josep Maria Canudas), Sant Vicenç de Castellet (Joan Torres) i Talamanca (Josep Tarín), entre d’altres, així com tots els regidors de CDC del govern manresà.

Per la seva banda, la diputada Senserrich (de l’Anoia), va assenyalar: “L’Estat no vetlla per nosaltres, el que no vol és perdre el 19% del PIB espanyol que aporta Catalunya.” En la mateixa línia es va expressar Junyent, que va voler deixar “clars” dos conceptes. El primer, que “no serà fàcil”:“ Els partits s’han alineat contra el nostre desig de ser lliures”. I el segon: “No ens entenen ni ens volen entendre, el seu objectiu és limitar les nostres llibertats i l’autogovern.”

Sobre l’actuació policial contra la preparació del referèndum en alguns municipis de la regió, com ara Santpedor i Moià, on la Policia Local ha requisat cartells, el conseller Forn la va qualificar de “totalment innecessària” i va dir: “Hem de ser intel·ligents i actuar d’acord amb el sentir de la població.”

Més actes a la regió

A Berga, l’acte central del PDeCAT també va tenir lloc ahir al vespre, al Pavelló Suècia. Hi van participar el conseller Jordi Turull; el diputat Antoni Balasch; David Font, president del partit a la Catalunya Central, i Jordi Selga, president comarcal.

A Osona, l’acte principal de campanya es farà a Vic diumenge (20.30 h, L’Atlàntida), amb la participació de Jordi Sànchez (ANC), Marta Pascal (PDeCAT), Marta Rovira (ERC) i Joan Coma (regidor de Capgirem Vic). El mateix dia a les 10 del matí, al Prat Verd de Malla, l’ANC i Òmnium desplegaran la senyera més gran del món amb el lema “Votar és democràcia, amb tots els drets! 1-O 2017 votarem!” Els voluntaris s’hi poden presentar a partir de les vuit del matí.

L’acte central a l’Anoia es farà dissabte (18.30 h) a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada, amb la presència prevista del president de l’ANC, Jordi Sànchez, i d’Ignasi Termes en representació d’Òmnium Cultural. Entre els actes previstos fins llavors, demà, dijous (19.30 h), hi ha convocat un acte de campanya amb el conseller de Justícia, Carles Mundó, al parc Garcia Fossas d’Igualada.

La fiscalia es querella contra l’alcalde de Moià

La Fiscalia General de l’Estat va presentar ahir al vespre una querella criminal per desobediència, amenaces i coaccions contra l’alcalde de Moià, Dionís Guiteras (ERC) pel decret que va emetre ordenant a la policia local del municipi la restitució “de forma immediata” del material de propaganda que havia requisat. En el decret, Guiteras havia anunciat que si l’ordre no es complia en 24 hores prendria “les mesures oportunes d’acord amb la legalitat vigent”, en considerar que la retirada dels cartells constitueix “una obstaculització de les llibertats públiques”. A més de la fiscalia, l’Advocacia de l’Estat ha intervingut en l’afer per demanar la suspensió del decret.

Veïns de Vilanova del Camí reclamen poder votar l’1-O

Desenes de veïns es van aplegar dilluns al vespre al ple municipal de Vilanova del Camí per reclamar que es pugui votar, donat que el govern -liderat pel PSC- no cedirà locals.

Un veí, Pep Pelfort, va llegir un manifest on demanaven a l’alcaldessa Noemí Trucharte “que s’ho repensi, perquè que hi ha un munt de gent que vol votar tant si com no i tenen dret a fer-ho”.

El govern es va refermar en el respecte a la decisió del Constitucional. L’alcaldessa va acabar expulsant de la sala de plens a una dona per haver qualificat de “fatxes” els membres del govern. Trucharte va demanar a la Policia Local que identifiqués l’autora dels insults.

Escrit dels batlles a la fiscalia contra la policia judicial

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha demanat per escrit a la Fiscalia Provincial de Barcelona que es deixi sense efecte la instrucció adreçada a la Policia Local perquè efectuï tasques de policia judicial per impedir el referèndum. El mateix han fet els alcaldes de Manresa, Valentí Junyent, Santpedor, Xavier Codina,i de Moià, Dionís Guiteras.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia