Política

setge a l'1-O

concentracions

Forcadell: “Som un poble pacífic i ho aconseguirem pacíficament”

Milers de persones s’apleguen davant del TSJC per demanar la llibertat de les persones arrestades aquest dimecres

Les entitats sobiranistes criden a mobilitzar-se “de forma permanent” fins que no s’alliberin les onze persones que encara queden detingudes

“Gràcies a tots pel vostre coratge, la vostra perseverança i per defensar les institucions”, han estat les primeres paraules de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, davant els milers de persones que s’apleguen aquest dijous al matí davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), seguint la crida de les entitats sobiranistes a mobilitzar-se “de forma permanent” fins que no s’alliberin les onze persones que encara queden detingudes.

La Guàrdia Urbana ha xifrat en 20.000 el nombre de persones concentrades a la zona de l’Arc de Triomf de Barcelona. L’ambient és festiu i s’hi poden sentir crits “votarem”, “democràcia”, “independència” i “llibertat detinguts”.

“Avui som aquí per defensar les llibertats democràtiques del nostre país, i per reclamar la llibertat dels detinguts, que són servidors públics. Els hi volem dir que no esteu sols, que us volem a casa amb les vostres famílies, i que no pararem fins aconseguir-ho. Teniu un poble al darrera”, ha assegurat Forcadell.

I és que, segons ha sentenciat la presidenta de la cambra catalana, “avui som aquí per dir molt alt i molt clar que no tenim por!”. Dit això, ha recordat que cal respondre “fermament, serenament i sense caure en provocacions perquè és el que volen”. “Som un poble pacífic i ho aconseguirem pacíficament”, ha dit.

I la millor manera de demostrar que Catalunya no té por és, segons Forcadell, anar a votar l’1-O: “Us demano que l’1 d’octubre aneu a votar, voteu sí o voteu no, voteu amb dignitat per Catalunya”. “Deixeu-me acabar només amb tres paraules -ha continuat-, votarem, votarem i votarem!”.

Els presidents de l’ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, han parlat davant dels assistent i han tornat a fer una crida a mantenir la calma i no caure en provocacions, així com a mobilitzar-se “de forma permanent” fins que no s’alliberin les onze persones que encara queden detingudes.

El secretari d’Economia del govern, Pere Aragonès, ha volgut enviar una abraçada als “amics i companys de feina que es troben empresonats per un estat que manté el demòcrates detinguts i els corruptes al carrer”. I ha afegit: “Ens mantindrem per sempre fidels a aquest poble. Llibertat detinguts!”.

L’eurodiputat Ramon Tremosa ha assegurat que la premsa de tot el món “cada dia se sorprèn més i millor”, i ha insistit que el dia 1 “anirem a votar milions de catalans; ells només són uns milers de policies”. “Europa no reconeix mai la independència abans que es produeixi. Per tant, cal anar a votar”, ha indicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia