Política

Setge al procés sobiranista

Bloquegen el web de l’ANC i l'entitat n'obre un altre

L’entitat denuncia que la seva pàgina ha estat interceptada sense notificació prèvia

L’Estat també ha tancat l’adreça Empaperem.cat, tot i que ja hi ha en marxa un domini alternatiu

La persecució electrònica del referèndum de l’1 d’octubre ja ultrapassa les pàgines web del govern de la Generalitat i arriba a entitats privades. La Guàrdia Civil ha intervingut aquest dilluns les pàgines web de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la plataforma Empaperem.

L’alerta l’ha donada cap a les onze de la nit el cap de premsa de l’Assemblea, Adrià Alsina, que ha denunciat que el tancament de la seva pàgina s’ha fet “ sense notificació prèvia ”.

El president de l’entitat, Jordi Sànchez, ha confirmat poc després la “intercepció” de la seva pàgina web i que algunes operadores de telecomunicacions a instàncies de la Guàrdia Civil.

No obstant això, ha avançat que els informàtics de l’organització que treballen per posar en marxa una nova pàgina “que doni accés a la informació que el govern espanyol vol amagar”. A més, ha subratllat que des que s’ha sabut la notícia els ha arribat un allau de trucades d’informàtics “per solidaritzar-se i oferir ajuda a l’Assemblea”.

Sànchez ha lamentat que l’Estat espanyol hagi optat per aquesta actuació “que atempta contra llibertat d’expressió i llibertat política, tan fàcil com hagués estat dialogar”.

De moment, el bloqueig de la pàgina es pot driblar per mitjà d’un proxy, com per exemple ProxySite.com . A continuació només cal introduir l’ adreça intervinguda antiga.assemblea.cat .

Curiosament, la intervenció de la Guàrdia Civil no ha afectat la Web del Sí, també de l’Assemblea i expressament dedicada a la campanya del referèndum. Però ja hi ha novetats: l''ANC ha anunciat aquesta matinada a través de Twitter el nou portal de l'entitat, assemblea.eu.

L’onada repressora colpeja primer Empaperem

La primera entitat privada en patir el zel censor de l’Estat ha estat aquest la plataforma Empaperem, que aquesta vespre ha denunciat el tancament per part de la Guàrdia Civil de la pàgina empaperem.catdes d’on oferia descàrregues de cartells del referèndum per imprimir a casa.

Els impulsors d’algunes de les encartellades que s’han fet aquests dies de campanya han reaccionant al bloqueig posant en marxa el nou domini Empaperem.com , que aquest dilluns a la nit encara funciona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona