Política

Implacable amb la llei

Treballador, estricte en la interpretació de la llei i summament discret. Així defineixen el titular del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona aquells que el coneixen. També expliquen que, en plena era digital, ell continua escrivint amb ploma.

Des que va arribar al jutjat d’instrucció número 13 ha tingut algunes actuacions polèmiques, sempre mogut per la seva estricta defensa de l’ordre i la legalitat. La primera va ser el 2004, quan va ordenar l’empresonament preventiu de dos joves de 18 i 19 anys de l’Hospitalet acusats d’haver llançat còctels Molotov contra la comissaria de policia de Sants. Van passar 60 dies a la presó i després el jutge els va absoldre i l’Estat va haver d’indemnitzar-los. La segona va ser un any més tard quan va empresonar tres manifestants per haver participat en una marxa solidària amb anarquistes italians. I una de les més sonades va tenir lloc durant una mobilització per la defensa de Can Vies, el centre ocupat de Sants l’enderroc del qual, ordenat per l’Ajuntament de Barcelona. Va empresonar el casteller Sergi Rubia, que va passar 24 dies a la presó i al final el jutge penal va dictar la seva absolució.

És el magistrat que instrueix la causa sobre els preparatius del referèndum a partir d’una querella contra el jutge Santiago Vidal. Ha ordenat diversos escorcolls, com ara el del Teatre Nacional de Catalunya, i ha permès la citació de càrrecs públics aquest estiu. I sempre ha mantingut en el més estricte secret les actuacions.

El perfil Ramírez Sunyer. Jutge i enginyer. 70 anys. Va accedir a la carrera judicial l’any 1991 amb 44 anys. Abans d’arribar a Barcelona va passar per Sant Boi, Terrassa i Badalona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia