Política

Procés sobiranista

1-O

Denuncien els Mossos per “inactivitat” i “desobediència” per l’1-O

Un jutjat de Barcelona ha obert diligències prèvies per “lesions contra la policia”

Un jutjat del Vendrell ha rebut una denúncia contra la Generalitat per “ús de dades”

Diversos jutjats de Catalunya han obert investigacions contra els Mossos per la seva suposada passivitat a l’hora de complir les ordres del Tribunal Superior de la Sala Civil i Penal Justícia de Catalunya (TSJC) per aturar el referèndum d’autodeterminació d’aquest diumenge. En alguns casos fins i tot els acusen de “desobediència” a les instruccions de la jutge per “impedir fins a l’1 d’octubre la utilització dels edificis públics per a la preparació de la celebració del referèndum” i “requisar tot el material relacionat”.

El Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona ha obert diligències prèvies per una denúncia d’un particular contra la policia catalana i una altra per la seva presumpta “inactivitat en un col·legi obert per votar” i una altra per “lesions contra la policia”.

El Jutjat d’Instrucció número 3 del Vendrell ha obert diligències prèvies per una denúncia contra el mateix cos “per no actuar en un CAP que ha obert per votar”. El mateix jutjat ha admès dues denúncies “per votacions il·legals” i una altra contra la Generalitat “per l’ús de les seves dades”.

En la mateixa línia, el Jutjat d’Instrucció número 2 de La Seu d’Urgell ha obert diligències per desobediència a les mesures acordades per la magistrada instructora de la querella presentada per Fiscalia contra el govern al permetre’s la votació, com a mínim, en set ubicacions i n’ha demanat informació a Mossos.

El Jutjat d’Instrucció número 4 de Lleida ha obert diligències pels mateixos motius que el de La Seu d’Urgell en relació amb els espais designats a Lleida com col·legis electorals per la Generalitat. També ha demanat informació a Mossos d’Esquadra.

El Jutjat d’Instrucció número 7 de Cerdanyola del Vallès ha obert diligències prèvies per “denúncies de particulars” contra Mossos d’Esquadra “per inactivitat en col·legis oberts per votar. La causa està oberta per un delicte de desobediència i la magistrada ha sol·licitat informació a la policia catalana.

El Jutjat d’Instrucció número 1 de Santa Coloma de Gramenet també ha obert diligències prèvies arran d’una denúncia d’un particular contra els Mossos d’Esquadra per “inactivitat en un col·legi obert per votar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona