Política

Junqueras sobre la vaga: “Els agents econòmics i socials prendran les decisions oportunes”

El vicepresident afirma reivindica que els catalans “s’han guanyat el dret de constituir una República democràtica i de dret si així ho vol el seu Parlament”

El conseller d’Exteriors, Raül Romeva, emplaça Europa a reaccionar i triar entre la Europa “la vergonya o la dignitat, la violència o la democràcia”

El vicepresident del govern, Oriol Junqueras, s’ha mostrat convençut aquest dilluns a la matinada que “els agents econòmics i socials prendran les decisions oportunes davant una violació tan flagrant de drets” com la que ha perpetrat l’Estat aquest 1 d’octubre.

El també conseller d’Economia ha valorat així l’anunci d’una vaga general pel proper dimarts, 3 d’octubre, a la qual donen suport sindicats, entitats i partits com el PDeCAT i la CUP.

Ho ha dit en la roda de premsa en la que l’executiu ha donat a conèixer els resultats de la consulta d’autodeterminació d’aquest diumenge. Junqueras ha destacat que “milions de ciutadans han votat i ho han fet de forma pacífica en circumstàncies adverses i excepcionals”. “Catalunya ha demostrat que estima la democràcia i el dret a vot i ho ha demostrat en circumstàncies adverses”, ha afegit.

El líder republicà ha reivindicat que els catalans han demostrat “la seva desconnexió d’un estat profundament antidemocràtic” i “s’han guanyat el dret de constituir una República democràtica i de dret si així ho vol el seu Parlament”.

“Vergonya o dignitat, violència o democràcia”

De la seva banda, el conseller d’Exteriors, Raül Romeva, ha demanat a la Unió Europa que abandoni l’actitud equidistant que ha mantingut fins ara davant el conflicte entre Catalunya i Espanya. Segons ell, “tota la responsabilitat, tots els actes de violència i tota la repressió cauen al costat del govern de Rajoy” i les forces de seguretat de l’Estat.

“Avui tothom a vist a un costat la violència i la vergonya, i a l’altre, la democràcia i dignitat”, ha assenyalat. “Europa ha d’escollir entre la vergonya o la dignitat, la violència o la democràcia”, ha reblat.

En aquest sentit, ha advertit que l’“absència d’una resposta” per part d’Europa no només suposa un aval a la resposta l’Estat “sinó una pèrdua de credibilitat de les institucions europees”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia