Política

referèndum 1-O

implementació dels resultats

La CUP reclama a Puigdemont que proclami ja la república

La formació adreça una carta al president de la Generalitat on argumenta que aquest és el mandat de més de dos milions de persones

La CUP retreu a Carles Puigdemont que al ple del Parlament del dia 10 va “perdre una oportunitat”

En poques hores, augmenten ràpidament les veus que demanen a Carles Puigdemont que aixequi la suspensió de la declaració d’independència Després del comunicat de l’ANC , i les manifestacions públiques del vicepresident Oriol Junqueras , ara és la CUP qui, a través d’una carta , ha reclamat el president de la Generalitat que proclami ja la república catalana.

I, és que, segons els cupaires, “era, i continua sent, tan necessària la proclamació de la República. Perquè és el mandat dels més de dos milions de persones que, malgrat l’ofensiva amenaçadora, judicial i repressiva de l’Estat, van dir sí a la independència. Més de dos milions de persones que ja som República”.

La CUP retreu a Puigdemont que al ple del dia 10 va “perdre una oportunitat”, però sobretot avisa que “no entendran que la resposta al requeriment del president Rajoy no se situï en els termes del mandat popular que va assumir el dimarts: el del respecte a l’exercici del dret a l’autodeterminació que es va expressar a les sofertes urnes del passat 1 d’octubre”. Si l’Estat pretén “seguir aplicant l’article 155 i ens volen seguir amenaçant i emmordassant, que ho facin amb la República ja proclamada”, consideren.

Al seu entendre, si no es respon a Rajoy que a Catalunya es proclama la república, “suposaria avalar totes i cadascuna de les seves amenaces, el seu menyspreu i la seva repressió, i suposaria tornar al redós de la legalitat constitucional espanyola amb el qual la majoria social va resoldre trencar”. I avisen: “L’Estat, el seu poder judicial, el seu poder militar i policial, però, sobretot, els partits polítics que, en els darrers dies, s’han mostrat absolutament contraris a permetre el dret a l’autodeterminació, sumen una majoria reforçada al Congrés Espanyol i estan disposats a seguir negant-nos drets i llibertats, emparats en una Constitució Espanyola deslegitimada i sabent que tenen els poders econòmics i la UE al seu costat”.

“Seguirem sense suports de mercats i estats, seguirem sense grans riqueses naturals, i sense uns poders econòmics que ens donin suport, però ho farem amb la gent i amb les seves esperances i amb tota la seva dignitat”, conclou la formació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia