Política

Setge al procés sobiranista

Puigdemont : “Si persisteix en la repressió, el Parlament votarà la DUI”

Es queixa que la resposta a les peticions de negociació hagi estat l’amenaça del 155 i l’empresonament de Sànchez i Cuixart

El President contesta el requeriment de Rajoy insistint que el 10 d’octubre es van deixar en suspens els efectes de la votació de l’1-O per poder dialogar

Llegiu la carta a El Punt Avui Digital

“Si el govern de l’Estat persisteix a impedir el diàleg i continuar la repressió, el Parlament de Catalunya podrà procedir, si així ho considera oportú, a votar la declaració formal de la independència que no va votar el dia 10 d’octubre.” Puigdemont es mou, a la seva carta de resposta a l’últim requeriment de Madrid, dins dels paràmetres de la primera, tot i que aquesta vegada és més clar: si no hi ha diàleg, si continua la pressió judicial i policial, la repressió, el Parlament de Catalunya tirarà endavant amb la declaració d’independència, en compliment del mandat que els ciutadans van fer al Govern català. Si hi ha 155, hi haurà independència.

Puigdemont torna a recordar que l’1-O el poble de Catalunya “va decidir la independència en un referèndum amb l’aval d’un percentatge elevat dels electors, “un percentatge superior al que ha permès al Regne Unit iniciar el Brexit i amb un nombre major de catalans votant que els que van fer-ho en el cas de l’Estatut”. Puigdemont explica que en la seva compareixença davant del Parlament va exposar els resultats i i va decidir suspendre els efectes en favor d’un diàleg amb Espanya. Tira en cara Rajoy que no hi ha hagut diàleg i que tampoc s’ha atès la petició de cessament de la repressió que li va fer a la carta de dilluns. L’exemple més clar que l’aparell demolidor de l’Estat no s’atura és l’empresonament de Sànchez i Cuixart.

En tot cas, la suspensió dels efectes de l’1-O segueix, i la decisió d’aplicar el 155 la deixa en mans del govern de l’Estat, després de l’autorització del senat. “Que malgrat tots els esforços i la nostra voluntat de diàleg l’única resposta sigui la suspensió de l’autonomia indica que no s’és conscient del problema i que no se’n vol parlar.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia