Política

Setge al procés sobiranista

La policia denuncia el batlle de Reus per incitació a l’odi

Carles Pellicer i altres regidors van signar un manifest per demanar l’expulsió dels agents d’un hotel de la ciutat

Els grups municipals del PDeCAT, Esquerra, la CUP i Ara Reus de l’Ajuntament de Reus van fer pública ahir una denúncia presentada per la policia espanyola i admesa a tràmit pel jutjat d’instrucció número 2 de Reus en la qual se’ls acusa d’un presumpte delicte d’incitació a l’odi pel manifest en què van criticar la presència de policies a l’Hotel Gaudí de Reus, als quals van demanar que abandonessin el recinte.

En total, la policia espanyola ha denunciat catorze persones, entre les quals també figuren, a més dels polítics, membres dels Bombers i de la societat civil. A aquests se’ls acusa de presumpta coacció i malversació de fons. Estan citats a declarar el pròxim 23 de novembre, a dos quarts de deu del matí al jutjat reusenc l’alcalde, Carles Pellicer, i els regidors Montserrat Vilella, Noemí Llauradó, Jordi Cervera, Marta Llorens, Mariona Quadrada i Oriol Siurana. A més d’aquests, altres representats del teixit associatiu de Reus i de l’esquerra independentista hauran de comparèixer davant del jutge. A banda, el magistrat investiga la seva participació en manifestacions com la de l’aturada de país i concentracions davant la comissaria.

“Ens citen pel fet de defensar la convivència pacífica a Reus”, va afirmar Pellicer, que va defensar en tot moment “l’actitud pacífica i la defensa de la democràcia” per part del consistori. Així mateix, el batlle va deixar clar que “en cap moment” es va incitar a l’odi, sinó que van treballar “per tornar la calma a la ciutat”. “És sorprenent i delirant i algú ens vol posar en un lloc que no ens correspon”, va exclamar. A més, per Pellicer, l’atestat de la policia espanyola “no té cap fonament” i només serveix per “engreixar” les acusacions contra el sobiranisme.

L’alcalde del municipi va qualificar l’atestat de “despropòsit” i va afirmar que l’única responsabilitat de “trencar la convivència a Reus” es troba en les agressions de l’1 d’octubre i “l’arribada massiva d’agents a l’Hotel Gaudí”. L’alcalde va destacar que les manifestacions que hi ha hagut a Reus i al país “abans i després de la signatura del manifest s’han destacat pel seu to cívic i pacífic”.

La notícia va generar la reacció de l’independentisme reusenc, que un cop més va convocar una concentració a la plaça del Mercadal (a les portes del consistori) en suport dels denunciats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona