Política

eleccions 21-D

Puigdemont ultima una llista amb la base del PDeCAT

Pascal no s’integrarà a la “llista del president” i es dedicarà a consolidar el partit de cara a futurs comicis

La candidatura inclourà consellers empresonats, alcaldes i personalitats independents

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, està enllestint, des de Bèlgica, la fórmula amb què es presentarà a les eleccions del 21 de desembre, que passa per fer una candidatura “transversal”, encapçalada pel president i amb noms de la societat civil i de diferents sensibilitats, però amb la base del PDeCAT encara que les sigles del partit no hi apareguin.

Així ho han decidit la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, el coordinador organitzatiu, David Bonvehí, i el diputat al Congrés i alcalde de Tortosa, Ferran Bel, en les reunions que han mantingut a Brussel·les. La idea és aprofitar la marca electoral registrada la setmana passada pel partit, Partit Demòcrata-Pacte Democràtic (PDeCAT-PACTI), a la qual es podria canviar el nom si es considera convenient.

La decisió s’ha pres arran de les reticències d’ERC i la CUP a fer una llista única de l’independentisme, encapçalada per Puigdemont, i després de valorar els desavantatges d’una agrupació d’electors, una opció que els darrers dies ha estat avalada per la recollida de signatures a través d’internet, però que té l’inconvenient que la candidatura no disposaria d’espais electorals, ni del finançament de les altres en considerar-se que és nova i no ha obtingut representació parlamentària prèvia.

Aquesta llista, que s’enfrontaria a les urnes amb la candidatura d’ERC, que liderarà Oriol Junqueras, i a la de la CUP, inclouria consellers del PDeCAT empresonats, alcaldes i altres càrrecs del partit, així com perfils independents. En canvi, no hi serà la coordinadora general de la formació, Marta Pascal, que es dedicaria a consolidar el PDeCAT i enfortir-lo de cara a pròximes cites electorals com les municipals del maig del 2019.

La fórmula electoral per la qual es decanta la direcció del PDeCAT pretén aprofitar el ganxo del president, el principal actiu d’un partit que en les darreres eleccions a què s’ha presentat ha anat perdent suports. Les últimes enquestes que s’han publicat, amb la hipòtesi que la candidatura del PDeCAT s’hi presentés en solitari, no eren gaire encoratjadores per al partit, que se situava molt per darrere d’ERC.

Suport del partit

En les eleccions del 21-D i en un context excepcional, amb la major part del govern a la presó i la resta a Bèlgica, però, el resultat dels comicis i, especialment, la correlació de forces entre els partits independentistes, és molt incert. En tot cas, amb la solució intermèdia que es perfila, el PDeCAT disposarà de tot el suport i la maquinària del partit.

En qualsevol cas, a hores d’ara no hi ha cap decisió definitiva presa, ni tan sols el nom de la candidatura, que es podria decidir en els dos pròxims dies. De fet, el consell nacional del PDeCAT es reunirà dimecres i divendres és el dia límit per presentar les llistes electorals.

15.11.17
Aquest dimecres
es fa el consell nacional del PDeCAT en què es tractarà sobre la candidatura de Puigdemont
17.11.17
Divendres
és la data límit per presentar candidatures per a les eleccions del 21 de desembre
05.2019
Les eleccions
municipals són la següent contesa clau prevista després dels comicis del 21-D


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona