Política

eleccions 21-D

La CUP avisa que combatrà qui vulgui pactar amb l’Estat espanyol després del 21-D

Els cupaires adverteixen Fachin que sumar-se a la seva candidatura és assumir un programa independentista

La CUP ha advertit aquest dilluns de “certs cants de sirena” per redirigir el sobiranisme després del 21-D cap a l’autonomisme i “l’intent de pacte amb l’Estat”. “No hi volem participar, i ho combatrem”, ha assegurat Lluc Salellas, membre del Secretariat de la CUP en una entrevista a Catalunya Ràdio amb Núria Gibert, portaveu de l’esquerra anticapitalsita. Per això els cupaires han afirmat que no donaran suport a un govern no independentista després del 21-D: “Evidentment”, ha afegit aquest dilluns a l’espera de quin escenari es dibuixa arran de les eleccions del desembre. De moment, i després de l’assemblea extraordinària d’aquest diumenge a Granollers, Gibert ha defensat que és en les “coordenades” d’una candidatura liderada per la CUP i “d’esquerres, rupturista i de transformació social” on es poden afegir altres corrents. Podria ser el cas de Som Alternativa, d’Albano Dante Fachin, o Procés Constituent, que haurien d’assumir un programa “on nítidament s’explicitaria que és una candidatura independentista”, ha advertit Salellas.

Els cupaires han explicat així que tenen converses amb Fachin i amb Procés Constituent com a “intercanvi d’impressions”. “I seguim parlant”, ha afegit Gibert en advertir però que els cupaires no es desdiran dels passos que han fet fins ara. “No entenem cap retrocés d’escenari”, ha explicat en una crida a “defensar i implementar la república”.

En aquest context, els cupaires treballen per confeccionar les llistes de cara el 21-D de manera que siguin les assemblees territorials qui proposin candidats. “La nostra gent no es dedica això, els planteges que facin un salt de responsabilitat”, ha explicat Gibert.

Els cupaires han demanat també fer “autocrítica” de les darreres setmanes a les files sobiranistes: “Els últims mesos ens han ensenyat que no n’hi ha prou en què i en com fèiem nosaltres sinó que en el conflicte hi operen molts actors”, ha apuntat Salellas. I una de les lliçons és falta de “sinceritat” de tots els actors. “Especialment de qui tenia la responsabilitat”, ha etzibat el cupaire.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia